solidarnost i zajedništvo / Dirljiva priča o 'anđelima' iz pučke kuhinje i korisnicima: 'Ima i onih koji daju svoj dnevni obrok drugima'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Od milja su znane kao 'anđeli iz pučke kuhinje', svaki dan pripremaju obroke za one koji nemaju. Pučka kuhinja u Puli postoji već četiri godine

3.12.2017.
13:56
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

"Stotinjak korisnika svaki dan dolazi po topli obrok u pulsku pučku kuhinju. To je mnogima i jedini obrok u danu, a ima i onih koji taj jedini obrok podijele s ostalim ukućanima. Jedna gospođa koja dolazi po hranu redovito svoj obrok dijeli sa sinom kod kuće. Teško je to, posebno kad se približavaju blagdani, pa na sve načine pokušavamo barem malo uljepšati te dane onima koji nemaju", rekle su Đurđica Zajačko i Ana Celijaza 24sata.

Od milja su znane kao "anđeli iz pučke kuhinje" - one svaki dan pripremaju obroke za one koji nemaju. Pučka kuhinja u Puli postoji već četiri godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Anđelice' Ana i Đurđica nisu tu samo zbog hrane - svakodnevno s korisnicima razgovaraju o problemima i trude se uljepšati im barem taj dio dana.

"Svaki dan ljudi jave hoće li doći po obrok ili ne, pa se točno zna koliko napraviti hrane. Neki korisnici završe u bolnici pa jave da neće doći te taj obrok dajemo nekom drugom. Kod nas se hrana ne baca. Čak ni kruh koji svaki pojedinac dobije po četiri 'fete'", govori Đurđica pa nadodaje kako pravo na obrok imaju oni koji imaju mala primanja, koji su nezaposleni, bolesni, ovisnici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako je nekima uopće neugodno pitati imaju li prava na besplatan obrok. 

"Ima takvih, nažalost, kao i onih koji svoj dnevni obrok daju drugome kako bi im barem malo pomogli. Solidarni su s tuđim sudbinama i nesrećama, i to je dobro", kazale su 'anđelice'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša stvarnost. Ostaneš bez posla i nemaš ni za jesti. Teško je, a to mi je jedini obrok u danu", rekao je jedan korisnik.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo