KORONATURIZAM / Direktorica TZ-a Split otkriva čime smo oduševili najjače američke agencije koje obilaze Hrvatsku

Gosti iz SAD-a izuzetno su zainteresirani i traže povijesno-kulturne baštine, a to ima Split i naše okruženje

25.4.2021.
19:05
VOYO logo

Iako većinu turista u doba koronakrize čine domaći, Hrvatska aktivno radi i na privlačenju stranih gostiju pa u zemlji trenutačno borave predstavnice osam američkih putničkih agencija specijaliziranih za luksuzni turizam.
Hrvatsku su prepoznali kao sigurnu destinaciju, a nakon Plitvičkih jezera i Zadra danas su posjetile Trogir i Klis. U planu su još i Split, Hvar, Pelješac i Dubrovnik, destinacije koje su posebno tražene kod američkih turista. Hrvatsku su odabrali i zbog otvorenosti granica prema SAD-u.  Američke agentice večeras su stigle i u Split, a za RTL Danas Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita govori o tome. 

Koliko ovo putovanje američkih agentica znači za hrvatski turizam, ali i promociju destinacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatski turizam kao i sam grad Split to iznimno znači, budući da je to naše top tržište i da su oni bili među prva tri naša tržišta,  a sudeći po zadnjem sajmu koji bio u New Yorku interes za Splitom je bio nevjerojatan i očekivali smo veliki dolazak američkih turista, ali zbog pandemije to nije bilo moguće prošle godine.

Gosti iz SAD-a izuzetno su zainteresirani i traže povijesno-kulturne baštine, a to ima Split i naše okruženje, a isto tako imamo i dosta dodatnih sadržaja, a sve su to predispozicije da dođu gosti iz SAD-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo li u gradu dovoljno luksuznog smještaja i kapaciteta za ovakve, elitne goste?

Mi se nadamo da imamo, Split ima sve više hotelskog smještaja, a što je bitno naglasiti sve ovisi o epidemiološkoj situaciji i ako ona bude dobra neće samo dolaziti gosti iz SAD-a nego iz cijele Europe o svijeta-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, kratko – očekivanja od sezone?

Imamo iznimno puno upita, rezervacije još nisu u većoj mjeri, ali kako se polako otvaraju granice nekih zemalja i interes je sve veći, a Split nudi bogatu kulturno, povijesnu baštinu kao i njegova okolica poput naših otoka tako da su mogućnosti velike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak, ne samo američkih, već i ostalih turista, ovisiti i o epidemiološkoj situaciji pa se svi nadamo kako će ona biti povoljna.
"Hrvatska nudi sve što gosti iz Amerike traže kada posjećuju Europu - vina, regije, kultura, prekrasan krajolik, prekrasne gradove poput ovoga. To je otprilike sve o čemu Amerikanci razmišljaju kada razmišljaju o dolasku u Europu. Potražnja je u posljednjih nekoliko tjedana bila ogromna. S našim programom cjepiva koji se vrlo snažno provodi u SAD-u, odjednom imamo puno e-mailova i dobivam puno pitanja o tome kako putovati sigurno, postoje li ograničenja ili zahtjevi. Zato sam predvodnik i pružam sve te informacije kako bi se naši klijenti osjećali ugodno što prije doći", rekla je Kayla Zeigler, vlasnica američke putničke agencije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo