raspustio ogranke hsls-a / Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce! Hrebak za RTL.hr: 'Meni je ovo šokantno, skandalozno'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Kljakić mi je jutros slao poruku, rekao je da to nije tako, zašto sam ga presudio, nismo se poslije čuli, nisam ga kontaktirao', kaže nam Hrebak

6.9.2021.
10:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Nisam imao baš previše izbora. Meni je ovo šokantno, skandalozno", bila je prva reakcija predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka u razgovoru za RTL.hr, kada smo ga upitali za komentar odluke o raspuštanju i sisačko-moslavačke organizacije HSLS-a i kutinskog ogranka te stranke.

Hrebak se odlučio na ovaj potez nakon što je direktorica Eko Moslavine, Adrijana Cvrtila priznala je da je uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca na zahtjev kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da pojasnimo, Davor Kljakić je predsjednik županijskog HSLS-a, u koaliciji je s HDZ-om i na gradskoj i županijskoj razini. Predsjednik je i gradskog vijeća Kutine gdje HSLS ima tri vijećnika i podržava HDZ-ova gradonačelnika Zlatka Babića. 

"Ne mislim da se stranka smije voditi na ovakav način. Raspustili smo ogranke. Za ponedjeljak je sazvana sjednica Statutarne komisije koja će odlučivati o zahtjevu za isključenje Kljakića iz stranke", kazao nam je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je neke informacije o nezadovoljstvu unutar ogranka stranke imao već ranije. Na naše pitane je li se čuo s Kljakićem i ako da, što on na sve ovo kaže, Hrebak je rekao:

"Slao mi je danas poruku, rekao je da to nije tako, zašto sam ga presudio, nismo se poslije čuli, nisam ga kontaktirao", govori nam Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljene snimke, poruke...

Da podsjetimo, 24sata su prvo objavili svjedočanstvo Adrijane Cvrtile, također članice HSLS-a.  Cvrtila, direktorica kutinske tvrtke Eko Moslavina, opisala je kako je godinama uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca. 

Također, svjedočila je kako je potpisivala ugovore o zapošljavanju kojima su kupovani vijećnici potrebni za podršku HDZ-ovom gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću i njegovom koalicijskom partneru HSLS-u kojeg je vodio Davor Kljakić. Radi se o ozbiljnim kaznenim djelima za koja su zakonom predviđene zatvorske kazne,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljno je opisala kako su dizali cijene, otpuštali ljude, uhljebljivali podobne, preko tvrtke kupovali vijećnike u zamjenu za glasove na vijeću, a samo od zapošljavanja po nalogu Babića i Kljakića, firmi je napravljena šteta od oko 2,4 milijuna kuna. Među zaposlenima su članovi HDZ-a, HSLS-a, Kljakićev kum, šefica mjesnog odbora, djeca i bračni drugovi političkih partnera...

Cvrtila je sve prijavila Uskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kljakić i Babić su sve opovrgavali, ali 24sata su objavila i ekskluzivne snimke na kojima se čuje kako Kljakić traži zapošljavanje, prijeti i naređuje da oni politički podobni ne mogu dobiti otkaz. Objavljene su i poruke kupljenog vijećnika u kojem kaže da je s Babićem dogovorio zapošljavanje sina u zamjenu za podršku u vijeću. Drugi kupljeni vijećnik je također sve priznao u tajnoj snimci i nadao se da nema dokaza za tu političku trgovinu. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo