TKO JE BIVŠI KARAOKE-DIREKTOR IZ HOLDINGA / Procurila snimka čovjeka koji je uživao Bandićevu zaštitu: 'Najbolji opis za njega bio bi direktor svemira'

'Zapošljavao je ljude uglavnom na ugovore ili agencijske radnike tako da ih može ucjenjivati produženjem ugovora i onda su oni šutjeli', rekao je za Tomislava Jurića sindikalist Darko Kleinberger

22.6.2021.
20:41
VOYO logo

Nakon dolaska nove gradske vlasti u Zagrebu, počinju ispadati kosturi iz ormara gradskih tvrtki, a na površinu izlaze i neke nepoznate činjenice o tamošnjim šefovima. U ponedjeljak je neopozivu ostavku podnio jedan od direktora u Zagrebačkom holdingu, Tomislav Jurić. Prethodno je protiv njega prijavu podnio Nezavisni sindikat Zagrebparkinga prozivajući ga među ostalim za vrijeđanje i neovlašteno snimanje zaposlenika, korištenje službene opreme za karaoke-pjevanje, a zatražili su i da bude testiran na droge.

Image
PRIJAVLJEN ZA DROGIRANJE NA POSLU /

Direktor iz Holdinga podnio ostavku - u prijavi se navodi i vrijeđanje radnika, korištenje opreme za karaoke...

Image
PRIJAVLJEN ZA DROGIRANJE NA POSLU /

Direktor iz Holdinga podnio ostavku - u prijavi se navodi i vrijeđanje radnika, korištenje opreme za karaoke...

Karaoke-party na Autobusnom kolodvoru

RTL Danas u prilogu donosi isječak snimke na kojoj Jurić pjeva karaoke: „Oko za oko, zub za zub, dobrodošao u Klub, sjedi udobno se smjesti…". Taj karaoke-tulum bio je, kažu, organiziran prije dvije godine na Autobusnom kolodvoru, a snimka je nastala u TV studiju pozivnog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tomu, Nezavisni sindikat zatražio je da se Jurića testira i na droge, a neki članovi Sindikata žalili su se da ih Juriću bliske osobe tajno snimaju i fotografiraju na radni mjestima.

"Sustavno maltretiranje, od dolaska, odlaska na posao, promjene smjena do toga da ih naziva pogrdnim imenima, da galami na njih, da ga moraju zvati gospodine direktore… Najbolji opis za njega bio bi direktor svemira", rekao je zab RTL Danas predsjednik Nezavisnog sindikata ZagrebParkinga Darko Kleinberger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da iza sebe 'ostavlja dobar tim i brojne projekte'

Jurić nije želio pred kameru RTL-a, ali je poslao priopćenje u kojemu piše: "Ono što mi je važno jest da iza sebe ostavljam dobar tim, s ogromnim iskustvom i znanjem, osobito stečenim tijekom najvećih zagrebačkih kriza i katastrofa te brojne razvojne promjene i projekte. Nasljedniku želim da u tom smjeru nastavi, za što ima profesionalnu ekipu. I, naravno, neka proslave svaki poslovni i privatni uspjeh zajedno."

Zbog bliskih odnosa s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, u Sindikatu vjeruju kako je Jurić imao sve što je poželio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Al' dođe voda do grla ponekad'

"Nije nikad bio problem kod njega zaposliti ljude. Način na koji je ih zapošljavao i kako. Zapošljavao je ljude uglavnom na ugovore ili agencijske radnike tako da ih može ucjenjivati s produženjem ugovora i onda su takvi ljudi uglavnom šutjeli. Al' dođe voda do grla ponekad, ne možete nekad trpjeti, jer kad idete na posao s knedlom u grlu - to je neizdržljivo", pojasnio je sindikalist Kleinberger.

Jurić je za Grad Zagreb radio posljednjih 15 godina. Prvo kao glasnogovornik ZET-a, potom na čelnim mjestima u Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo