OPRAVDANO ILI NE? / Direktor TZ Pirovac o otkazivanju koncerta Let 3: 'Huligani iz Torcide su prijetili da će ih baciti u more i demolirati selo'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Prvi su kad treba pomoći gasiti požare, prvi su kad treba pomoći ljudima nakon poplava, prvi spašavaju bebe iz bolnica nakon potresa, dakle ono, skidaš kapu jer rade vridne stvari puno i previše puta kad sustav zakaže. Isti ti ljudi, su u isto vrime prvi i kad treba tući, udarati, ubijati, paliti, razbijati, veličati fašizam, veličati ustaštvo, ugroziti djecu u Pirovcu i baciti ljude od 60 godina u more… Jednostavno neshvatljivo', poručuje Bergam

9.6.2023.
13:28
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Direktor Turističke zajednice Općine Pirovac, Igor Bergam danas se oglasio na društvenim mrežama oko otkazivanja koncerta grupe Let 3.

Status na Facebooku više nije vidljiv, ali ŠibenikIN prenio ga je u cijelosti. Kaže da je koncert otkazan zbog huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kad smo najavili koncert Leta 3 u Pirovcu, s više strana u više navrata dobili smo uznemirujuće informacije i najave o nemilim događajima koji se planiraju za taj dan u Pirovcu. Dakle, HULIGANI, njih više stotina, koji su nažalost očito dio navijačke skupine Torcida, iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija, su ozbiljno planirali doći 10.8. u Pirovac. Na dan kad je u Pirovcu trebao biti održan koncert Leta 3, kad bi u Pirovcu bilo na tisuće domaćih i stranih gostiju, da ne spominjem u velikom broju djece, huligani koji su nažalost dio navijačke skupine Torcida, bi kako su najavili "demolirali selo i bacili bend u more", započeo je Bergam pa dodao:

Image
KAKAV CIRKUS /

Pirovac otkazao koncert Let 3 zbog Livaje: 'Ne možemo garantirati sigurnost'

Image
KAKAV CIRKUS /

Pirovac otkazao koncert Let 3 zbog Livaje: 'Ne možemo garantirati sigurnost'

"Možemo pretpostaviti što znači demolirati selo, u trenutku kad je u selu veliki broj djece i drugih gostiju, i pretpostavljam baciti ljude od skoro 60 godina u more koji su došli nastupati u tom lipom dalmatinskom mistu. Kome je u interesu ugroza djece i gostiju, i kome je u interesu bacanje ljudi od skoro 60 godina u more? Kome je u interesu narušavanje imovine, reda i sigurnosti Pirovca? Očito i samo huliganima", oštro govori direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bergam dodaje da je primjer otkazivanja Leta 3 u Pirovcu zadnji pokazatelj koliko je huliganizam uzeo maha, i da se oko tog problema treba ozbiljno pozabaviti.

"Od državnog vrha, koji po tom pitanju nema nikakve jasne vizije ni planove, pa do nižih instanci, i samih navijačkih skupina koji se u svojim redovima susreću i nažalost opravdavaju huliganizam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad mi nisu bile jasne navijačke skupine, koje su fascinantne gledajući iz sociološkog aspekta. Prvi su kad treba pomoći gasiti požare, prvi su kad treba pomoći ljudima nakon poplava, prvi spašavaju bebe iz bolnica nakon potresa, dakle ono, skidaš kapu jer rade vridne stvari puno i previše puta kad sustav zakaže. Isti ti ljudi, su u isto vrime prvi i kad treba tući, udarati, ubijati, paliti, razbijati, veličati fašizam, veličati ustaštvo, ugroziti djecu u Pirovcu i baciti ljude od 60 godina u more… Jednostavno neshvatljivo", poručuje Bergam.

Dodaje da mu je žao što je koncert otkazan, ali smatra da se trebalo tako napraviti s obzirom na sve najave koju su imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine. Volio bih da u budućnosti navijačke skupine budu više ono za što im skidamo kapu i hvalimo ih kad je najteže, a manje da budu ono najgore - huligani", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo