Direktor SIEPA podneo ostavku zbog progona

Tvrdi da je reč o ličnom progonu od strane ministra privrede Saše Radulovića

14.11.2013.
11:49
VOYO logo

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin danas je podneo zahtev Vladi Srbije za razrešenje sa te funkcije, javlja Tanjug.

Kao razlog ostavke Laganin je naveo lični progon od strane ministra privrede Saše Radulovića i sopstvenu želju da svojim prisustvom u ovakvim okolnostima ne optereti dalji rad Agencije, navodi se u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu ostavke, Laganin navodi i da je imao "jedinstvenu privilegiju, čast i zadovoljstvo da vodi tim vrhunskih profesionalaca", kao i da je svoju funkciju obavljao odgovorno i savesno.

Poručio je i da se "stavlja na raspolaganje svim članovima Vlade kao i relevantnim institucijama Republike Srbije za svako pitanje ili pomoć koju može da pruži".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laganin je u periodu 2007 - 2008. bio specijalni savetnik direktora SIEPA, a juna 2010. je postavljen za direktora SIEPA-a.

U međuvremenu bio je savetnik ministra u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo na promociji direktnih stranih ulaganja u sektor telekomunikacija i informacionih tehnologija, i od oktobra 2009. godine državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo