EKIPA RTL-A U ZAMBIJI / Direktor hotela u kojem su odsjeli uhićeni Hrvati: 'Bili su dragi, posebno jedan mladić. Ovo nam se još nije dogodilo'

Image

'Mislili smo da je sve normalno, a onda smo se šokirali jer se naši gosti nisu ukrcali na avion. Iz imigracijskog ureda su tražili dokumente za djecu koja su bila s njima'', kazao je za RTL direktor hotela u Ndoli

18.1.2023.
19:52
VOYO logo

Ekipa RTL-a je u Zambiji gdje su uhićena četiri hrvatska para pod sumnjom da su pokušali trgovati djecom iz Konga. Parovi su otišli na jug Afrike kako bi posvojili djecu za koju su prethodno isposlovali i hrvatske dokumente. Ekipa RTL-a Danas bila je u hotelu u Ndoli u kojemu su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni. Rezervirali su sobe na pet noći.

"Objasnili su nam iz hotela da za sve svoje goste osiguraju prijevoz, tako da dođe vozilo po njih. Tako je došlo i po Hrvate na aerodrom", kazala je reporterka RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REPORTERI RTL-A U ZAMBIJI /

Ovo je hotel u kojem su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni: Rezervirali su pet noćenja

Image
REPORTERI RTL-A U ZAMBIJI /

Ovo je hotel u kojem su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni: Rezervirali su pet noćenja

'Rekli su da će ostati pet dana'

Direktor hotela rekao je za RTL Danas da su Hrvati odsjeli u tri sobe - dvije klasične i jednoj obiteljskoj u kojoj su četiri krevveta, a kojima je cijena noćenja između 400 i 500 zambijskih kvača, što je oko 20 eura.

''Rekli su da će ostati kod nas pet dana i da se vraćaju u Hrvatsku. Bili su dragi, posebno jedan mladić. Svi su s njim razgovarali. Rekao je da izrađuje skulpture. Razgledavao je naš namještaj i bio je sretan zbog toga'', rekao je za RTL Ricki Jones Banda, direktor hotela u Ndoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije zaposolenice hotela svjedočile su na sudu i rekle da su djecu primijetile treći dan, i to kad je najmlađe plakalo. Pomogli su im jer je imalo temperaturu.

'Mislili smo da je sve normalno'

Jedna od tih djelatnica je iz DR Kongo, baš kao i četvero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo nam se nikad prije nije dogodiilo. Mislili smo da je sve normalno, a onda smo se šokirali jer se naši gosti nisu ukrcali na avion. Iz imigracijskog ureda su tražili dokumente za djecu koja su bila s njima'', kazao je za RTL direktor hotela dodavši da su nakon toga u hotel došla tri policajca tražeći popis gostiju iz Hrvatske i njihove podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo