DIREKTOR (67) GRADSKE TVRTKE MALTRETIRAO DJELATNICU? / Uhvatio ju je za stražnjicu i po firmi govorio da je treba je*ati

Image
Foto: Thinkstock, Antonuk

Djelatnica splitske tvrtke podnijela je kaznenu prijavu u kojoj tvrdi da je bila žrtva mobinga 67-godišnjeg direktora te tvrtke

27.8.2019.
8:28
Thinkstock, Antonuk
VOYO logo

U splitskoj gradskoj tvrtki dogodio se veliki skandal, nakon što je direktor navodno zlostavljao na radnom mjestu jednu od djelatnica. Kako piše Slobodna Dalmacija, 67-godišnji direktor tvrtke "Stano-uprava" A. Z. pod istragom je zbog kaznenih djela zlostavljanja na radu i spolnog uznemiravanja djelatnice koja je u rujnu prošle godine podnijela protiv A. Z. prijavu za mobing. Pritom je navela da je njegovim dolaskom na poziciju direktora neopravdano ukinuto njezino radno mjesto, da joj je drastično smanjena plaća, da je bila izložena svakodnevnom šikaniranju te da je A. Z. s njom počeo flertovati.

Nakon toga počeo ju je navodno grliti i neprilično dodirivati, a počeo ju je i vrijeđati kad bi reagirala. Jednom ju je u svojem uredu navodno uhvatio za stražnjicu govoreći joj da njoj baš to treba i da je nitko ne voli u tvrtki. Osim toga, počeo je govoriti po tvrtki da je treba "je*ati". Kada ga je prijavila uslijedile su razne vrste pritisaka na nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijali dostaviti dokumentaciju

U sklopu postupka, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od pravne službe "Stano-uprave" da im dostave Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta i ugovor o zasnivanju radnog odnosa s A. Z., te ugovor ili odluku o njegovu imenovanju na mjesto direktora. Međutim, iz tvrtke su odbijali dostaviti traženu dokumentaciju sve dok im nije zaprijećeno kaznom, piše Slobodna Dalmacija.

Odvjetnik Joško Čeh, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da njegov klijent još nije pozvan niti je iznio obranu na Državnom odvjetništvu. Objasnio je pritom da traženi dokumenti nisu odmah dostavljeni jer su u "Stano-upravi" smatrali da pitanje smije li A. Z. raditi kao direktor nakon 65. godine nije predmet postupka niti se to pitanje nalazi u pouci o pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo