odluka suda / Diplomat koji je prijavio korupciju vraćen na posao. Grmoja: 'Ovo je pobjeda nedužnog čovjeka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabljak je 2018. godine podnio prijavu tvrdeći da ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima RH u Washingtonu i Canberri

16.11.2022.
12:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Diplomat Damir Sabljak vratio se na posao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova po nalogu suda, što je zastupnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu nazvao pobjedom antikorupcijskog vijeća.

"Ovo je pobjeda nedužnog čovjeka koji je udaljen iz službe zbog svog profesionalizma, domoljublja, zbog želje da naše institucije i ministarstvo vanjskih i europskih poslova funkcioniraju na jedan zakonit način, da se ljudi ne zapošljavaju mimo propisanih uvjeta", rekao je Grmoja novinarima ispred zgrade MVEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabljak je 2018. godine podnio prijavu tvrdeći da ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima RH u Washingtonu i Canberri. Po podnesenoj prijavi je udaljen iz diplomatske službe, a pravomoćnim rješenjem Visokog upravnog suda vraćen je u MVEP nakon četiri godine.

Grmoja je to opisao i "pobjedom antikorupcijskog vijeća" i rekao da očekuje da Sabljak ostane na poslu, da mu se nadoknadi sva šteta te da "odgovaraju odgovorni za njegov progon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo