VUČKOVIĆ U SLAVONIJI / Dio svinjogojaca nezadovoljan nakon sastanka s ministricom: 'Izlazimo tužni, gice ćemo slati na termičku obradu'

Image
Foto: Pixabay

Nakon sastanka, koji je trajao tri sata, dio proizvođača je izišao razočaran

26.9.2023.
18:05
Pixabay
VOYO logo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sastala se danas sa svinjogojcima u Gundincima u Brodsko-posavskoj županiji, javlja Danas.hr.

Nakon sastanka, koji je trajao tri sata, dio proizvođača je izišao razočaran. Prvi rok u kojem bi se mogle ukinuti mjere zaštite za dio Brodsko-posavske županije je 26. listopada, a promet svinjama koje su ostale na gospodarstvima trebao bi se omogućiti tek 26. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa sastanka izlazimo tužni, maltene da plačemo. Pokušali smo zamoliti ministricu da tri općine idu s još tri općine, da nas oslobode zajedno i da ne ide 30+30 dana, nego da se sve rješava zajedno. Ministrica je obećala je da će sve poduzeti, ali mi tu nade nemamo i mi ćemo svoje gice najvjerojatnije od idućeg tjedna slati na termičku obradu", rekao je Mato Mihić, svinjogojac iz Gundinaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Mtrve svinje satima ležale uz cestu, još se vide tragovi krvi: 'Mislio sam da će ih uspavati, a ubili su ih pištoljem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušat će skratiti rok

Ministrica je rekla da će pokušati skratiti rok za svinjogojce.

"Nama je dat rok do 26. listopada za podnošenje novog zahtjeva. Uobičajeno se iz zone zaštite, ako je sve uredu, prelazi u zonu nadziranja, a onda iz te zone u slobodnu zonu ako se stvari nastave odvijati kako se odvijaju već neko vrijeme u rubnim područjima Brodsko-posavske županije. Ali to ne znači da Ministarstvo poljoprivrede neće pokušati te rokove ubrzati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo