Dio novinara želi Šprajca, a uprava Kovačevića

Prema neslužbenim izvorima među favoritima uprave za mjesto glavnog urednik HRT-a je Bruno Kovačević, iako bi dio novinara radije izabrao Zorana Šprajca.

8.11.2011.
8:49
VOYO logo

Do kraja mjeseca kandidati Uprave HRT-a za glavnog urednika Hrvatske televizije i Hrvatskog radija trebali bi se naći pred Programskim vijećem te predstaviti sebe i svoj program rada. Odluku o tome tko će pred Programsko vijeće donijet će, na osnovi prijava devetero kandidata, uprava HRT-a.

Kako je najavio prvi čovjek kuće Zoran Popovac, predloženog kandidata pratit će ocjena urednika i novinara te kreativnog osoblja zaduženog za stvaranje programa. Statut HRT-a nalaže da kandidat mora imati potporu najmanje trećine ljudi koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nagađalo o imenima novinara izvan HRT-a, nitko od njih nije se kandidirao za mjesto glavnog urednika. S obzirom na uvjete, tražilo se petogodišnje uredničko iskustvo na HRT-u i poznavanje tehnologije rada u kući, to i ne čudi. Prema neslužbenim izvorima, među favoritima uprave je Bruno Kovačević, iako bi dio novinara radije izabrao Zorana Šprajca.

Osim Kovačevića i Šprajca za fotelju šefa HRT-a natječu se i Oliver Dražić, Lidija Gašparević, Katja Kušec, Goran Rotim, Tomislav Štengl, Mirna Zidarić i Jasminka Živalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo