Dinkić ostaje u vladi

Ministarstvo privrede prepušta naprednjacima, finansije ne da

28.7.2013.
15:42
VOYO logo

Sednica Predsedništva URS, na kojoj je ta stranka donela stav o rekonstrukciji vlade, završena je oko 14 sati.

- Prihvatamo podelu odgovornosti u Ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim Ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku - izjavio je predsednik Dinkić, i ujedno se zahvalio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana, javlja B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak Predsedništva URS u proširenom sastavu je bio zatvoren za javnost.

Ministarka zdravlja i potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je ranije danas da Ministarstvo finansija i ekonomskog razvoja treba razdvojiti u dva resora i da će se to dogoditi sa ili bez Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavica Đukić Dejanović je izjavila Radio Beogradu da je to stav Srpske napredne stranke (SNS) i SPS, o kojem treba da se izjasne URS.

Prema rečima Slavice Đukić Dejanović, URS treba da odluče i da li su za to da analiziraju rad sopstvenih ministara i da ustanove da li bi neka kadrovska pomeranja među njima dovela do poboljšanja rada vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god da odluče, do rekonstrukcije vlade će doći i nema dileme da će resori finansija i privrede biti razdvojeni. Ukoliko URS to prihvati, pripašće im jedan od tih resora, izjavila je Slavica Đukić Dejanović, prenosi Fonet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo