Dijete s tumorom naručili za pregled tek u studenom!

Pedijatrija Opće bolnice u Zadru naručila je 2-godišnju djevojčicu koja boluje od tumora na mozgu i epileptičnih napada za snimanje magnetskom rezonancijom tek u studenom 2010.!

14.1.2010.
20:13
VOYO logo

Majka dvogodišnje djevojčice koja boluje od tumora na mozgu pokušala je svoje dijete zapisati za snimanje magnetskom rezonancijom, na što su joj na šalteru rekli da svi termini popunjeni te da termin može dobiti tek 22. studenog 2010. godine. Djevojčica iza sebe ima tri teške operacije, drenažne cjevčice u glavi i uz to svakodnevno pati od epileptičnih napadaja, piše Jutarnji list.

"Očajna sam, ne znam što da radim. Kad mi je medicinska sestra na šalteru rekla da nas može upisati tek krajem studenog, ostala sam u šoku. Pokušala sam i na drugom šalteru, ali dobila sam isti odgovor. Pa danas je 14. siječnja, a oni dijete upisuju za kraj 11. mjeseca. I to ne bilo kakvo već teško bolesno dijete. Gdje to ima? Vezu nemam da me ubace preko reda, a nemam ni novca da odem privatno na snimanje u Split gdje ovakva pretraga košta oko dvije tisuće kuna", izjavila je majka, kojoj nalazi magnetske rezonancije trebaju kako bi djevojčica mogla nastaviti liječenje u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na zadnjoj kontroli u Zagrebu neuropedijatar je na nalaz napisao da nova pretraga treba biti učinjena u periodu između šest mjeseci i godine dana, i to pod uvjetom da se stanje ne pogorša. To je bilo u lipnju prošle godine, a moja curica ima sve učestalije epileptične napadaje", objasnila je majka. Kaže da ne može otići na kontrolu u Zagreb bez novih nalaza, a ne usuđuje se ni izgubiti termin koji je dobila.

"Mi sad ne možemo na kontrolu u Zagreb, bez novih nalaza nas nitko neće primiti. A ako izgubimo svoj termin, tko zna kad ćemo ponovno doći na red i koliko ćemo čekati", izjavila je očajna majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugu pretragu, EEG, uspjela je dobiti termin 4. ožujka 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo