Dijelili letke koji blate Josipovića, a hvale Bandića

4.1.2010.
15:36
VOYO logo

Nakon nedjeljne mise u petrinjskoj crkvi Svetog Lovre, vjernicima je na izlazu nekoliko maloljetnika dijelilo letke koji blate SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića, a veličaju nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića.

Pod nazivom Hrvati birajte, na letku je prvo napisano da je Bandić vjernik – katolik, dok je Ivo Josipović agnostik (nevjernik).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001040188006U letku stoji da je Bandić također i domoljub, dokazani radnik i neovisan kandidat koji će služiti hrvatskom čovjeku nasuprot njegovom protukandidatu za kojeg tvrde da je "zahvaljujući glazbenom haraču, koji je sam uveo, postao najveći tajkun među političarima", piše Jutarnji list.

Autor letka tvrdi da je Josipović "kreditiran" (maznuo lovu, 138 tisuća njemačkih maraka od posmrtne pripomoći), a nasuprot toj tvrdnji ističe se Bandićeva prednost – "ustanovio Dan branitelja kao službeni blagdan Grada Zagreba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipovića se i optužuje da je "tvorac optužnica i deklaracije po kojoj su hrvatski generali izručeni Haagu i zagovaratelj dvostrukog prava glasa za Srbe (iz obiteljskih razloga)", a u tom slučaju navodi se Bandićeva prednost "izgradio Spomen-dom Ovčara".

SDP-ovom kandidatu se pripisuje "pomoć Međunarodnom sudu u Haagu u optužbi Hrvatske za udruženi zločinački pothvat", dok je Bandić "izgradio velebni spomenik Domovinskom ratu na Mirogoju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta je i imovina predsjedničkih kandidata, te istaknuto kako Josipović "posjeduje devet stanova, kuće za odmor i ušteđevinu od milijun eura, dok Milan Bandić ima samo "stan na kredit od 25 godina i vikendicu kraj Samobora", piše Jutarnji list.

Na kraju letka stoji i da je Josipović "lutka na koncu Zorana Milanovića i crvene elite koja želi novu balkansku uniju za razliku od Bandića koji je "od Zagreba napravio europsku metropolu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001030133006 arti-201001030190006 arti-201001030235006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo