DIJAGNOZA IZ HDZ-A: / 'Premijer je pod velikim utjecajem Ivića Pašalića i grupe Opus Dei'

Image
Foto: PIXSELL/ŠĆITAR

Negativno mišljenje na izbor Markića za šefa SOA-e možda je i zadnje upozorenje HDZ-a premijeru Oreškoviću i Mostu, kažu u HDZ-u za Večernji list.

6.5.2016.
13:52
PIXSELL/ŠĆITAR
VOYO logo

Poprilično je izvjesno da je HDZ minirao transfer Dragana Lozančića, bivšeg šefa SOA-e, na savjetničko mjesto u Vladi. Sada mu se nudi pozicija u jednom od javnih poduzeća i on će moći odabrati u kojem želi prihvatiti posao.

Image
OREŠKOVIĆ O BIVŠEM ŠEFU SOA-e: /

'Naći ćemo mu mjesto u jednom javnom poduzeću'

Image
OREŠKOVIĆ O BIVŠEM ŠEFU SOA-e: /

'Naći ćemo mu mjesto u jednom javnom poduzeću'

HDZ, čiji je šef i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, zajedno s predsjednicom RH, tražio Lozančićevu smjenu optužujući ga da je radio u službi SDP-a i premijera Milanovića, nikako ne bi mogao pristati na Lozančićev dolazak u Banske dvore. Premijerova ideja da ga uzme u Banske dvore, a navodno je trebao biti u kabinetu Mostova potpredsjednika Vlade Bože Petrova, ispala je čista provokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je idejom da Lozančića dovede u Vladu pokazao nedostatak političke inteligencije", komentirali su u HDZ-u, dodajući da je premijer pod velikim utjecajem Ivića Pašalića i Opus Dei.

Zadnje upozorenje

U HDZ-u kažu kako im nije bila namjera ponovno dizati prašinu oko SOA-e, a da su negativnim mišljenjem svojih članova u Odboru za nacionalnu sigurnost na imenovanje Daniela Markića ravnateljem tajne službe, htjeli poslati poruku kako ne žele preuzeti odgovornost za SOA-u dok njome upravlja ravnatelj koji nije njihov izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo upozorenje i premijeru Oreškoviću i Mostu. Možda i naše zadnje upozorenje prije nego što ih 'otkantamo' jer se na takav način ne može raditi", rekao je Večernjem listu ozvor iz HDZ-a.

Podlegao pritiscima

Na iznenađenje mnogih, premijer je u intervjuu za Jutarnji list objavio da Lozančić neće biti njegov savjetnik. Dogodilo se to samo dan nakon što je iz Banskih dvora puštenja informacija da će bivši čelnik SOA-e savjetovati premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je, nema sumnje podlegao pritiscima iz HDZ-a, u kojem su ga prozvali da mu je"ponašanje više nego nedopustivo". Zadnje upozorenje o kojem pričaju HDZ-ovci, vrlo moguće bi moglo biti zadnje.

http://net.hr/danas/hrvatska/u-hdz-u-bijesni-jer-oreskovic-nije-konzultirao-karamarka-ponasanje-premijera-je-vise-nego-nedopustivo/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo