STIŽE PROMJENA VREMENA / DHMZ izdao upozorenje za cijelu Hrvatsku! Grmljavinsko nevrijeme, kiša i jak vjetar: Meteorolog najavio opet jačanje južine

Za priobalni dio upaljen je narančasti alarm, dok je za ostatak zemlje upaljen žuti alarm

30.10.2023.
23:17
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod za utorak je upalio meteoalarm za područje cijele Hrvatske zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena koje će biti popraćeno jakom kišom i vjetrom.

Za priobalni dio upaljen je narančasti alarm, dok je za ostatak zemlje upaljen žuti alarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno, kiša lokalno moguće i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom uglavnom će padati poslijepodne. Vjetar umjeren južni, navečer i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Jutarnja temperatura od 13 do 17 °C, a danju od 23 do 25 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno kiša, a pljuskovi će osobito biti izraženi sredinom dana kad će i zagrmjeti. Vjetar će popodne okretati s umjerenog jugozapadnog na sjeverozapadni s kojim će malo osvježiti. Najviša temperatura oko 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, u gorju ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimična kiša, lokalno i obilna, u obliku izraženih pljuskova, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će jak južni i jugozapadni vjetar s olujnim udarima. Poslijepodne postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, najprije u Istri.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, s jakim i olujnim jugom te lokalno moguće i jakim pljuskovima sredinom dana. More valovito, prema otvorenom i jače valovito. Najniža temperatura zraka od 15 do 20 °C, a najviša oko 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krajnjem jugu Hrvatske od 23 do 25 °C. Pljuskovi su najizgledniji sredinom dana, osobito u zaobalju i izraženiji, a oborina bi mjestimice na obali mogla i izostati. Puhat će uglavnom jako jugo i južni vjetar."

POGLEDAJTE VIDEO: Nastavlja se tmurno i kišovito vrijeme, no još uvijek iznadprosječno toplo za ovo doba godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak opet južina

U srijedu na kopnu pretežno sunčano, ujutro svježe, lokalno s maglom. U četvrtak opet kraće južina i past će malo kiše posebno u gorju. U petak promjenjivo, vjetrovito, povremeno s kišom, mjestimice opet moguće i obilnijom, osobito u gorju. I dalje iznadprosječno toplo za doba godine.

Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima - osobito čestim u srijedu. U četvrtak s južinom malo kiše, ujutro i na jugu, zatim uglavnom na sjeveru. U petak jačanje južine, more sve valovitije, oborina češća i obilnija, a moguće su nevere i podizanje mora, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo