sve negirao / Detalji skandala HDZ-ovca u Virovitici: 'Itekako je sklon alkoholu. Znao je biti neugodan prema kolegicama'

Image

Vujić je osobito inzistirao na činjenici da se incident dogodio izvan radnog vremena

8.9.2022.
12:24
VOYO logo

Sinoć je RTL.hr objavio fotografiju nokautiranog HDZ-ovca Antuna Vujića, ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Na fotografiji on leži na podu s glavom u lokvi krvi.

Podsjetimo, Vujić je napadnut je na sajmu u Virovitici. Sve se odvilo prošli petak kada je Vujić u alkoholiziranom stanju uhvatio za stražnjicu jednu od posjetiteljica pa ga je njezin suprug - udario šakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Telegram Vujić je do trenutka dolaska Hitne pomoći u šatoru kod šanka Viroexpo, oko 2:20 sati u noći u subotu, bio bez svijesti, ležao je na boku i krvario iz nosa, a kada se vratio u svjesno stanje, rekao je da se samog događaja ne sjeća. Nije se žalio ni na kakve bolove ili ozljede.

Vujiću je izmjereno 1,52 promila alkohola u krvi. Nije prebačen u Opću bolnicu u Virovitici gdje mu je također utvrđena lakša tjelesna ozljeda, uz kontuzijske povrede glave i nosa, ali bez prijeloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U VIROVITICI /

UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ Ovo je slika nokautiranog HDZ-ovca, za RTL rekao: 'Došlo je do incidenta, ali nisam bio ozlijeđen'

Image
DRAMA U VIROVITICI /

UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ Ovo je slika nokautiranog HDZ-ovca, za RTL rekao: 'Došlo je do incidenta, ali nisam bio ozlijeđen'

On je, naime, prvo negirao bilo kakve ozljede i pokušao je minorizirati cijeli događaj. Hitnu pomoć nije pozvao Vujić jer je bio u besvjesnom stanju sve do dolaska liječničkog tima.

Iako je jučer objavljeno ime i prezime čovjeka koji ga je nokautirao policija je u priopćenju objavila da je tek "prikupila prve informacije o okolnostima ozljeđivanja" te da će s "obzirom na kontradiktornost prikupljenih informacija" nastaviti "daljnji rad na ovom slučaju kako bi utvrdili sve okolnosti pod kojima je muškarac ozlijeđen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je policijskoj ophodnji, koja je na uviđaj došla u 2:40 rekao je kako je dan proveo na sajmu Viroexpo te kako je cijelo vrijeme pio žestoka pića, te da je ondje sreo i upoznao mnogo osoba, čijih se imena ne sjeća, ali da ni s kim nije dolazio u konfliktne situacije. Osobito je zanimljivo kako je objasnio da se našao na podu: inače ne konzumira alkohol, rekao je, pa je nenaviknut na piće, zbog toga pao.

Telegramovi izvori iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, međutim, negiraju taj Vujićev navod. Kažu da je itekako sklon alkoholu, što se više puta vidjelo na domjencima koje je raznim prigodama organizirala APPRRR. Dodaju kako bi Vujić, kada popije, znao biti neugodan prema kolegicama, te su ga na neprimjereno ponašanje u više navrata upozorili i tadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te bivša ravnateljica Agencije Matilda Copić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednica Upravnog vijeća koje bira i razrješuje ravnatelja, Telegram je poslao upit o tome je li upoznata s incidentom.

"Ministrica poljoprivrede Marija Vučković upoznata je s medijskim napisima na temu koju spominjete te je temeljem istih zatražila službeno očitovanje ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, o čemu će ovisiti njezine daljnje radnje", stoji u odgovoru Telegramu iz Ministarstva poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram neslužbeno saznaje da se prva informacija o incidentu u kojem je sudjelovao Vujić pojavila u zatvorenoj Facebook grupi u koju je učlanjena i ministrica Vučković, odakle je ubrzo uklonjena.

Članak 6. Etičkog kodeksa APPRRR-a kaže kako "radnik u obavljanju poslova i zadataka primjenjuje načela dobrog ponašanja, a ponašanjem na javnom mjestu pazi da ne umanji osobni ugled, ugled ostalih radnika i povjerenje građana u Agenciju za plaćanja", a u članku 31. stoji kako se "od svakog radnika očekuje da dostojno predstavlja Agenciju za plaćanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Telegram Vujić je osobito inzistirao na činjenici da se incident dogodio izvan radnog vremena, ali nije rekao da se radilo o ranim jutarnjim satima u subotu, 3. rujna. On je, naime, u Viroviticu došao s putnim nalogom APPRRR-a, kojeg je popisao njegov zamjenik Zdravko Planinc te je putovao kao član službenog izaslanstva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo