potraga za napadačima traje / Detalji brutalnog napada na navijače Brondbyja: Danci su se kupali na bazenu, a onda su upali maskirani huligani sa šipkama

Image

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, huligani su se okupili oko kuće u kojoj su Danci odsjedali, a zatim ih napali na prepad

9.8.2017.
9:54
VOYO logo

Nekoliko navijača danskog Brondbyja, koji je prošlog četvrtka porazom na Poljudu ispao iz kvalifikacija za Europsku ligu, iz Splita se vratilo s ružnim uspomenama, piše Slobodna Dalmacija. 

Naime, osmoricu Danaca napali su huligani koji su nosili navijačka obilježja Hajduka i Torcide. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuti su u srijedu u 18:30, dan prije uzvratne utakmice na Poljudu. S dva iznajmljena vozila daruvarskih registracija oni su toga dana ujutro stigli u Kaštel Sućurac, no oko ponoći su zbog napada koji su doživjeli otkazali svoj smještaj. 

Od njih osmorice petorica su lakše ozlijeđena (uglavnom ogrebotine po tijelu), a huligani su jednom ukrali i oko 5000 danskih kruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada i proživljene traume, bojeći se za svoju sigurnost, tražili su smještaj isključivo u splitskom hotelu s videonadzorom i osiguranjem, iako su računali na nešto jeftiniji i komotniji smještaj. 

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, huligani su se okupili oko kuće u kojoj su Danci odsjedali, a zatim ih napali na prepad. Dvojica od njih bila su u bazenu, dvojica su spavali u kući, dok su preostala četvorica sjedila u dvorištu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligani su u rukama navodno imali i šipke, no srećom, njih u napadu nisu koristili. U napadu su se prevrtale sjedalice, stolovi i čaše, staklo je prskalo na sve strane, a najtežu je ozljedu zadobio jedan danski navijač upravo od krhotina stakla po kojima je gazio.

Policija još uvijek nije našla ni jednog od napadača, kojih je bilo između dvadeset i dvadeset pet, ali provodi intenzivnu krim-obradu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo