DESNIČARI PLAŠE HRVATSKI NAROD: / 'Nismo sigurni da Srbija ne sprema agresiju na Hrvatsku'

Image

Već nekoliko mjeseci između Hrvatske i Srbije vodi se pravi mali diplomatski rat.

22.8.2016.
14:12
VOYO logo

Nacionalizam je isto tako aktualna tematika i u Hrvatskoj, pogotovo u ovo predizborno vrijeme. Najnoviji primjer je prilično bizarno priopćenje koalicije POMAK, koju čine HSP, HČSP, Obiteljska stranka i Akcija za bolju Hrvatsku. Oni upozoravaju na "jugofašističko-velikosrpsku agresiju", te pozivaju sve "političke čimbenike da Hrvatsku lustracijom oslobode jugofašista, velikosrba i pljačkaša narodnog dobra". Inače, jedno od najudarnijih imena spomenute koalicije je i kontroverzni glumac Božidar Alić, koji besramno na društvenim mrežama promovira ustaštvo.

Image
DIPLOMATSKI RAT HRVATSKE I SRBIJE SVE ŽEŠĆI: /

'Vaše prijetnje su groteskne, najveća ste sramota u EU'

Image
DIPLOMATSKI RAT HRVATSKE I SRBIJE SVE ŽEŠĆI: /

'Vaše prijetnje su groteskne, najveća ste sramota u EU'

Priopćenje POMAK-a, koje potpisuje predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović, prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"U zadnje vrijeme pojačala se srbijansko - jugofašistička agresija na hrvatski narod i Republiku Hrvatsku, koja, uostalom, desetljećima nije prestala, samo je mijenjala oblike i sredstva. Naše institucije su već priznale da postoji 'pravna agresija', 'kulturna agresija', 'diplomatska agresija', 'medijska agresija', pa nije jasno koja još treba da bi naša Vlada i predsjednica Republike shvatili da se radi o agresiji kojoj nedostaje samo onaj vojni dio, no nismo sigurni da i on nije već pripremljen te da je u tijeku.

Na žalost, institucije Republike Hrvatske, umjesto da brane hrvatski narod, optužuju hrvatski narod za zločine koji nisu počinjeni, podmećući mnogostruko žrtve Jasenovca i negirajući jasenovački logor od 1945.-1948. i 1948. pa do najmanje 1952., prešućujući laži o Jadovnom, optužujući domoljubni pozdrav ZA DOM SPREMNI, ne reagirajući na optužbe o bl. Alojziju Stepincu, podilazeći velikosrbima grube nasrtaje na Domovinski rat i njegove junake, otimanje kulturnog blaga i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomak poziva Vladu i predsjednicu Republike te znanstvene institucije da odlučno i argumentirano odgovore na nasrtaje velikosrba, koji su na vlasti u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Pomak poziva hrvatski narod da na idućim izborima izaberu one koji su branili hrvatski narod i Republiku Hrvatsku, a ne one koji su hrabro otišli braniti Hrvatsku u Bruxelles od 1991. do 1995. Oni kažu da su imali samo 25 godina i bili su premladi za obranu Domovine, no danas maloljetnim dragovoljcima uskraćuju pravo na priznanje statusa branitelja i drugih prava koja iz zakona proizlaze. Sve pozivamo na novo jedinstvo kako bismo se oduprli jugofašističko-velikosrpskoj agresiji. Pomak poziva sve političke čimbenike da Hrvatsku lustracijom oslobodimo jugofašista, velikosrba i pljačkaša narodnog dobra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo