UPUTILI PRIOPĆENJE / Demokratskom Savezu Srba neprihvatljivo premještanje ploče HOS-a, kritizirali i SDSS: 'Njihovo učestvovanje u vlasti je ponižavajuće'

Image
Foto: Zeljko Gasparovic/PIXSELL

Iz Demokratskg Saveza Srba smatraju kako premještanje ploče HOS-a zadire u temelje države i unosi nemir svim građanima

8.9.2017.
10:59
Zeljko Gasparovic/PIXSELL
VOYO logo

Stranka Demokratski Savez Srba, koja predstavlja srpsku nacionalnu manjinu, putem priopćenja za javnost poručila je kako je premještanje sporne ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku za njih neprihvatljivo. Njhovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Premještanje table HOS-a iz Jasenovca u Novsku ocjenjujemo potpuno neprihvatljivim, sramotnim činom, protivnim načelima na kojima počivaju suvremena društva. Ovo zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među tim građanima negde na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti. 

Učestvovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz reda SDSS-a i drugih manjina izrazito je ponižavajuće ali to nikoga više ne iznenađuje. Ovim putem prozivamo predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlasti i bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo