žestoke kritike / Demokrati: 'Zabrana rada nedjeljom je HDZ-ovo dodvoravanje Crkvi prije izbora'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer se brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti'

26.4.2020.
19:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iz stranke Demokrati ustvrdili su da je odluka o tome da trgovine ne rade nedjeljom zbog pandemije koronarivursa predizborni potez HDZ-a i dodvoravanje Crkvi.

"Kada zabrana rada nedjeljom ne ide po zakonu, onda može odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite. Očito je da se HDZ sprema na brze izbore i podrška s oltara će im puno značiti. Stoga je i ovo dodvoravanje Crkvi i konzervativnim skupinama - zabranom rada nedjeljom - dio tog paketa", smatraju Demokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da se Stožer nakon dobrog i stručnog vođenja zdravstvene kampanje protiv epidemije koronavirusa "svim silama upregnuo u HDZ-ovu PR mašineriju".

"Ministar Beroš umjesto posjeta Koprivnici gdje je njegova stranačka kolegica ravnateljica Doma za starije i nemoćne, posjećuje bolnicu u Kninu otvarajući tako kampanju za izbore. Nacionalni stožer ne vodi se više strukom nego stranačkim populizmom! Nacionalni stožer nije više u službi građana nego u službi HDZ-a", ocijenjuju Demokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjereni su da je Hrvatska odlukama Stožera krenula sedmodnevnim ritmom popuštanja mjera kako bi prikazala situaciju boljom nego što jest i time omogućila HDZ-u da raspiše izbore za sredinu srpnja.

"Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer se brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti. HDZ je podredio zdravlje građanki i građana osobnim političkim interesima, a to bi nas sve moglo skupo koštati", ocjenjuju iz Demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da je prepuštanje odluke roditeljima hoće li poslati djecu u školu znak neodlučnosti i prebacivanja odgovornosti na druge.

"Škola je obavezna, Vlada mora donijeti odluku glede povratka u školu, a ne se skrivati iza roditelja. Verbalno nasilje i bahaćenje nad nastavnicima u štrajku prošle godine sada je premijer proširio i na odnos prema roditeljima", tvrde iz Demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo