DEMOKRATI POKOPALI PLENKOVIĆEVU MJERU ZA POVRATAK LJUDI: / 'Omalovažavaju radnike i sve ljude koji su još u Hrvatskoj!'

Image
Foto: Miranda Cikotic/Patrik Macek/PIXSELL

'Dok se premijer diči kako će uvesti financijske poticaje iseljenicama i iseljenicima, istovremeno radnicama i radnicima u Hrvatskoj ne osigurava ikakve poticaje da ostanu u domovini'

9.3.2020.
10:24
Miranda Cikotic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Demokrati su poslali priopćenje medijima pod naslovom "Plenković i Vlada RH omalovažavaju radnike i sve građane koji još žive u Hrvatskoj" u kojemu su izrazili zgroženost jučerašnjom najavom premijera Andreja Plenkovića da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priprema poticajnu mjeru za povratak ljudi koji su otišli u posljednjih nekoliko godina u inozemstvo.

"Povodom najave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da 'Vlada priprema mjeru kojom bi se potaknuo povratak iseljenih Hrvata u domovinu', stranka Demokrati je zgrožena razinom apsurda s kojom Vlada Andreja Plenkovića upravlja Hrvatskom! Dok se premijer diči kako će uvesti financijske poticaje iseljenicama i iseljenicima, istovremeno radnicama i radnicima u Hrvatskoj ne osigurava ikakve poticaje da ostanu u domovini", upozoravaju Demokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO: /

'Financijski ćemo poduprijeti naše ljude da se vrate iz inozemstva, ministarstvo priprema novu mjeru'

Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO: /

'Financijski ćemo poduprijeti naše ljude da se vrate iz inozemstva, ministarstvo priprema novu mjeru'

Društvena nejednakost i korupcija

"U dosadašnjem mandatu ove Vlade nismo vidjeli ikakve mjere kojima bi se radnicama i radnicima osigurao dostojan život i rad u Hrvatskoj! Svaka četvrta radnica i radnik radi na određeno vrijeme, minimalna plaća je među najnižima u Europi, kao i stopa zaposlenosti. Plaće u Hrvatskoj ne rastu s porastom produktivnosti. Kolektivno pregovaranje zamire, a socijalnog dijaloga nema! Društvene nejednakosti su sve izraženije, a korupcija cvate!

Žalosno je da premijer smatra da bilo kakva financijska stimulacija može potaknuti naše iseljenice i iseljenike da se odreknu dostojanstva i slobode radi kojih su Hrvatsku i napustili. Takav stav premijera je sramotan! Sve ovo potvrđuje da takvim postupcima i mjerama Andrej Plenković i cijela Vlada omalovažavaju radnice i radnike i sve građane koji još uvijek nisu napustili Hrvatsku. Ali ako financijski poticaji Vlade RH budu dovoljno 'stimulativni', možda se i ti radnici i radnice odluče na odlazak u inozemstvo, kako bi se uz dovoljno 'stimulativne' poticaje vratili u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takve i slične mjere koje najavljuje premijer potvrđuju da je vrijeme ovoj Vladi da upravljanje Hrvatskom prepusti novim snagama koje će prema Hrvatskoj, našim iseljenicima i iseljenicama i svim građankama i građanima koji danas još uvijek žive i rade u Hrvatskoj postupati na način kojim će štititi njihovo dostojanstvo, slobodu i interese!", zaključuju Demokrati u priopćenju koje je potpisao Peter-Josip Bevanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo