ispravak netočnih navoda / Demanti: 'Zaposlenik Narodnog muzeja David Ricov udovoljava uvjetima za radno mjesto na koje je primljen, nipošto nije šef u muzeju'

Image
Foto: Bojan Bogdanić (ezadar.rtl.hr)

Ovim putem se ispričavamo Narodnom muzeju Zadar te svima upletenima u priču te ispravljamo preuzete netočne informacije

14.11.2017.
14:16
Bojan Bogdanić (ezadar.rtl.hr)
VOYO logo

U četvrtak, 9. studenog 2017., objavili smo članak naslova 'Apsurdni slučaj! Konobar postavljen na radno mjesto koordinatora na odjelu Narodnoj muzeja u Zadru' u kojem smo prenjeli priču portala Zadarski.hr o 31-godišnjem Davidu Ricovu koji je na spomenuto mjesto postavljen od strane ravnateljice Narodnog muzeja Renate Peroš.

Ravnateljica Peroš je tada, prema napisima portala Zadarski.hr rekla kako on više nije konobar već komercijalist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem se ispričavamo Narodnom muzeju Zadar te svima upletenima u priču te ispravljamo preuzete netočne informacije.

Prenosimo vam i očitovanje Narodnog muzeja Zadar koji nam je i uputio zahtjev za ispravkom informacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da je 'Konobar šef u muzeju. Nije istina da 'Odjel kulturne ustanove vodi čovjek bez odgovarajućeg obrazovanja'. A nipošto nije istina da David Ricov  upravlja zaštićenim kulturno-povijesnim spomenikom, kao što tvrdi Slobodna Dalmacija.

Istina je da je David Ricov zaposlenik na određeno vrijeme Narodnog muzeja Zadar, kao komercijalist i koordinator, ne Malog arsenala, te nipošto nije 'šef u muzeju'. Istina je da Mali Arsenal nije odjel Narodnog muzeja, pa isti niti nema voditelja. Istina je da David Ricov ima srednju stručnu spremu komercijalista i konobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu ustanove propisana su radna mjesta i potrebne kvalifikacije za obavljanje određenih poslova. Zaposlenik David Ricov udovoljava uvjetima za radno mjesto na koje je primljen na određeno vrijeme, a javni natječaj nije još uvijek proveden, jer se temeljem citiranog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu ustanove radi o poslovima koji ne trpe odgodu i za njih se u za to propisnim rokovima ne provode javni natječaju, već takve vrste odluka donosi ravnatelj. U tome nema ništa ni neobično ni skandalozno.

Prema tome, Narodni muzej Zadar posluje zakonito i vrlo uspješno, a vaši natpisi kod javnosti neosnovano i suprotno istini stvaraju dojam samovolje ravnateljice, pogodovanja i anarhije, što nije istina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike