NIJE GA ŠTEDIO /

Nađi se obratio odbjeglom Zurovcu: 'Neka ne obmanjuje javnost, svi znamo da ide u HDZ'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Smatra i kako je Zurovec dobio mandat samo zbog stranke, te da bi ga trebao vratiti stranci

24.8.2024.
15:39
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, zajedno s gradonačelnikom Dugog Sela, Nenadom Panianom, te načelnikom Općine Križ, Markom Magdićem, danas su objavili svoj izlazak iz stranke Fokus. Time je Fokus prestao biti parlamentarna stranka, a oni će nastaviti svoj politički put kao nezavisni zastupnici.

Predsjednik Fokusa, Davor Nađi, tim je povodom održao izvanrednu konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izlazak Darija Zurovca iz stranke Fokus nije nikakvo iznenađenje. Njegov cilj je oduvijek bio povezivanje s HDZ-om, što se moglo naslutiti već nakon parlamentarnih izbora. Nedavno je u izjavi za jednu nacionalnu televiziju jasno dao do znanja da će se ta suradnja službeno potvrditi na sljedećim lokalnim izborima. Plan je bio prikriti sve to kroz neuspjeli pokušaj preuzimanja stranke", izjavio je Nađi.

Poručio je Zurovcu da ne obmanjuje javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim Darija Zurovca da ne obmanjuje javnost i ne koristi izgovore jer je svima jasno da izlazi zbog HDZ-a. Njegovo ponašanje nakon izbora jasno pokazuje kakvo se preslagivanje događa na političkoj sceni. Sve će se razotkriti do sljedećih lokalnih izbora", naglasio je Nađi, izražavajući žaljenje prema onima koji idu s njim kao "miraz".

Image
SADA KAO NEZAVISNI /

Zurovec i još par članova napustili stranku Fokus. Otkrio hoće li Plenkoviću dati podršku

Image
SADA KAO NEZAVISNI /

Zurovec i još par članova napustili stranku Fokus. Otkrio hoće li Plenkoviću dati podršku

Smatra kako je Zurovec dobio mandat samo zbog stranke, te da bi ga trebao vratiti stranci.

"Zurovec je osvojio mandat na temelju preferencijalnih glasova, ali taj broj glasova nije ni približno dovoljan koliko je bilo potrebno za mandat. Dakle, i s matematičkog i s moralnog stajališta, trebao bi vratiti mandat stranci. Mandat mu je omogućila stranka. Naravno, ne očekujem da će to i učiniti, jer svi znamo zašto mu je mandat potreban."

Na kraju, Nađi je izrazio ponos na rezultate stranke u samo četiri godine postojanja. Fokus je postigao parlamentarni status već u prvim mjesecima nakon osnivanja, a na posljednjim izborima nije se priklonio ni HDZ-u ni SDP-u, dobivši podršku više od 40.000 birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeh politike stranke Fokus u lokalnim zajednicama očituje se u kvaliteti života, transparentnosti javne uprave, jednostavnosti poslovanja, demografskom rastu i napretku, dodao je Nađi.

"Nastavit ćemo govoriti ono što treba, a ne ono što većina želi čuti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će biti na čelu SDP-a? Jedan od kandidata i bivši ministar Mirando Mrsić

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo