'SUOSJEĆAMO S OBITELJIMA' /

Ubojici iz Daruvara određen istražni zatvor, evo za što ga se sve tereti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tijekom Dana žalosti na javnim mjestima na području Grada Daruvara neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera

24.7.2024.
8:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

NOVO:

Sudac istrage Županijskog suda u Daruvaru odredio je jednomjesečni istražni pritvor Krešimiru Pahokiju zbog opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti počinjenja djela.

Policija ga tereti za ukupno 11 kaznenih djela, među kojima su femicid, četiri teška ubojstva i jedno ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RANIJE:

Grad Daruvar proglašava srijedu 24. srpnja Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba koje su život izgubile u Domu za starije i nemoćne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave Republike Hrvatske i Grada Daruvara na pola koplja na zgradi Uprave Grada Daruvara, na zgradama ustanova na području Grada Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na područjima Grada Daruvara koje imaju istaknute zastave, navodi se u Odluci koju je grad donio.

Image
'NEMAM KOMENTARA' /

Za ubojicu iz Daruvara traže zatvor zbog femicida, četiri teška ubojstva i ubojstvo. Pitali smo ga je li mu žao

Image
'NEMAM KOMENTARA' /

Za ubojicu iz Daruvara traže zatvor zbog femicida, četiri teška ubojstva i ubojstvo. Pitali smo ga je li mu žao

Tijekom Dana žalosti na javnim mjestima na području Grada Daruvara neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti.

Suosjećamo s obiteljima tragično poginulih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut, navodi se u Odluci koju potpisuje gradonačelnik Damir Lneniček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daruvar oplakuje njegovatelja Damira Fijalu: 'Zračio je dobrotom'

Njegovatelj Damir Fijala (37) najmlađa je žrtva pokolja koji je u ponedjeljak šokirao Hrvatsku. Daruvar je protekla dva dana u stanju šoka, a njegovi poznanici ne mogu vjerovati da ga više nema. Kako piše MojPortal, članovi obitelji zamolili su za privatnost te su kazali da nisu u stanju davati izjave.

Da ogromna tragedija bude tužnija, Damir u ponedjeljak nije ni trebao biti na poslu. Odrađivao je smjenu umjesto kolegice koja je bila na moru. Rado je uskočio kao zamjena jer je obožavao svoj posao. "S toliko ljubavi i nježnosti pristupao je tim starim ženama o kojima se brinuo, pažljivo im pomagao u šetnji. Bio je jako drag, samozatajan, uvijek spreman pomoći", ispričao je daruvarski župnik Ivan Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove riječi potvrđuje i Zorana Dabić, čija je majka svjedočila pucnjavi. "Korisnicima je uvijek pristupao s osmijehom na licu, uvijek se šalio s njima, bio je nježan i brižan. Znate, svi mi imamo srce, ali dušu nema svatko. On je imao prekrasnu dušu", rekla je Dabić. Svi koji su ga poznavali kažu kako je njegovu dobrotu teško opisati riječima. "Vjerujte mi, nikada, ali baš nikada u životu nisam čula da je Damir o ikome rekao ijednu ružnu riječ. Zračio je toplinom i dobrotom. Uvijek je svima bio spreman pomoći", za MojPortal rekla je sugovornica koja ga je dobro poznavala.

Predložit će se istražni zatvor za ubojicu

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru u utorak je, po primitku kaznene prijave PU bjelovarsko-bilogorske protiv Krešimira Pahokija, provela dokaznu radnju njegovog prvog ispitivanja te je donijela rješenje o provođenju istrage protiv Pahokija zbog osnovane sumnje na počinjenje jedanaest kaznenih djela protiv života i tijela.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. srpnja 2024., počinio jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe iz članka 111.a stavka 1. KZ/11; četiri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. KZ/11; jedno kazneno djelo ubojstva iz članka 110. KZ/11; tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točke 1. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11 i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članaka 110. u vezi članka 34. stavka 1. KZ/11.", navodi DORH.

Ovo državno odvjetništvo podnijet će sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog zakonskih osnova predviđenih u članku 123. stavku 1. točkama 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku/08, odnosno zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti ista kaznena djela ili dovršiti kaznena djela koja su ostala u pokušaju, a za koja se prema zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, kao i zbog nužnosti određivanja istražnog zatvora radi neometanog odvijanja kaznenog postupka s obzirom na zapriječenu kaznu zatvora za inkriminirana kaznena djela, a kod kojih su okolnosti počinjenja posebno teške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pavasović Visković o masakru u Daruvaru: 'Netko tko donese odluku da napravi nešto ovako suludo je nesprječiv'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo