Darko Lorencin bit će novi ministar turizma

Novi ministar turizma će biti Darko Lorencin, koji trenutačno obavlja dužnost pomoćnika ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a u Ministarstvu je zadužen za investicije i konkurentnost.

12.3.2013.
11:51
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović odlučio je da Lorencina, predsjednika medulinskog IDS-a, predloži za novog ministra turizma nakon što je Veljko Ostojić morao otići iz Vlade jer se našao usred ozbiljne afere zbog kupoprodaje zemljišta u Istri, posla u kojemu je njegova šogorica zaradila 24,7 milijuna kuna.

Odbijenice šefa IDS-a

Podsjetimo, nakon ostavke Ostojića zbog afere oko kupoprodaje i urbanizacije zemljišta u Balama, najprije se spekuliralo s imenom šefa IDS-a, no Ivan Jakovčić je u više navrata odbio poziv upućen iz Banskih dvora i poručio da za tu funkciju treba izabrati stručnu osobu, a da se on želi natjecati za mjesto u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh IDS-a i Vlada su se zbog toga odlučili za Lorencina.

Kako Media servis doznaje, premijer Zoran Milanović s Lorencinom je obavio razgovor, a pomoćnik ministar gospodarstva Lorencin, prihvatio preuzeti resor turizma. Banski dvori poručuju - htjeli smo ovo okončati prije Uskrsa, krize u koaliciji nema. Šef IDS-a Ivan Jakovčić poslijepodne će se obratiti javnosti, a za Media servis je istaknuo kako je ovo korak naprijed u odnosima u Kukuriku koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovi kao drugi čovjek stranke

Lorencin je jedan od autora Zakona o strateškim investicijama. Bio je član Poglavarstva Istarske županije, radio je kao direktor Istarske razvojne agencije, a o njemu se govori kao drugom čovjeku stranke. Predsjednik je medulinskog ogranka IDS-a.

Lorencin je rođen 1970. godine,a po zanimanju je diplomirani ekonomist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kao potencijalni kandidati za novog ministra turizma, među ostalim, još su se spominjali direktor Maistre Tomislav Popović, Boris Žgomba iz pulske turističke agencije Uniline, vinar Ivica Matošević, direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević te županijski pročelnik za turizam Branko Curić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo