'POVIJESNA PRILIKA' / Juričan predložio Milanoviću da Merčepa proglasi blaženikom: 'Predsjedniče, vratite i njemu izgubljeni dignitet'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Ovo je povijesna prilika, o Predsjedniče, da Merčep nakon dugog progona, kao jedan od stvaratelja suverene i demokratske hrvatske države, dobije pomazanje vrhovnog vojnog zapovjednika', poručio je Juričan

25.4.2022.
8:32
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Redatelj i političar Dario Juričan na Facebooku je objavio "inicijativu za predsjednika RH Zorana Milanovića" u kojoj predlaže da Milanović osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa proglasi blaženikom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predsjedniče RH Zorane Milanoviću, obraćam Vam se kao jednom od posljednjih branitelja iskonskih hrvatskih vrijednosti, poticatelju plodnih ideja u društvu te mudrog političkog dijaloga. Držim kako je sazrelo vrijeme da se hrvatski mučenik, odlikovani branitelj Tomislav Merčep proglasi blaženim. General Josip Lucić rekao je u nedjeljnom intervju da se protiv Tomislava Merčepa vodila kampanja i pitao se 'nije li Merčep bio vrijedan samilosti?'.

Image
ČIJI SU DEČKI? /

Gotovina i generali uz udbaše, ali pomoći im može samo jedan čovjek: Ovo je 17 ključnih stvari o najeksplozivnijoj priči godine

Image
ČIJI SU DEČKI? /

Gotovina i generali uz udbaše, ali pomoći im može samo jedan čovjek: Ovo je 17 ključnih stvari o najeksplozivnijoj priči godine

Ne želim se ni prisjećati svih gadosti izgovorenih na račun hrvatskih branitelja, kao i montiranih sudskih procesa, samo ću Vas podsjetit na riječi viteza Merčepa: 'Pravna država djeluje samo onda kada treba djelovati protiv Hrvata i protiv onih koji su stvarali ovu hrvatsku državu, i mi smo sve manje zadovoljni tom pravnom državom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povijesna prilika'

Ovo je povijesna prilika, o Predsjedniče, da Merčep nakon dugog progona, kao jedan od stvaratelja suverene i demokratske hrvatske države, dobije pomazanje vrhovnog vojnog zapovjednika – vratite i njemu izgubljeni dignitet, kao što ste ga nedavno vratili vitezu Branimiru Glavašu", poručio je Juričan, pa nastavio:

“Predsjedniče, baš Vi ste, normalno, najpodesniji da napunite akumulator ovoj hvalevrijednoj inicijativi! Uvjeren sam da će mi se general Josip Lucić prvi pridružiti, naravno osim ako ne bude zauzet volonterskim snimanjem reklama za HEP. Naš dobri, stari HEP koji zna podržati judo klubove generala Lucića, kao i svakog drugog tko je dovoljno duboko uvezan s politikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prilikom pozivam sve hrvatske generale da se pridruže ovoj inicijativi budućnosti i budu na ispravnoj strani prošlosti”, napisao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo