PRODAN I SAKO MICHAELA JACKSONA / Dao bogatstvo za gitaru koju je Elvisu Presleyju poklonio otac

Image

Gibson Dove gitaru kupio je Vernon Presley, otac kralja rock'n'rolla, a odabrao je crnu boju kako bi Elvisu čestitao na osvajanju crnog pojasa u karateu

22.5.2016.
14:55
VOYO logo

Gitara koju je Elvisu Presleyju darovao otac 1969. godine prodana je u subotu za 334.000 dolara na dražbi u New Yorku na kojoj je kupca našao i sako Michaela Jacksona.

Gibson Dove gitaru kupio je Vernon Presley, otac kralja rock'n'rolla, a odabrao je crnu boju kako bi Elvisu čestitao na osvajanju crnog pojasa u karateu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elvis Presley je zatim gitaru darovao slušatelju na koncertu u Sjevernoj Karolini 1975., koji je glazbeni instrument sačuvao sve do ove aukcije.

Druga "najdragocjenija memorabilija" na dražbi kuće Julien's bio je crveni vinilni sako koji je Michael Jackson nosio na turneji "HiStory" (1996.-1997.) i u videospotu "Beat it", a prodan je za 256.000 dolara, četverostruko više od procijenjene cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je, ipak, plaćen rukopis teksta koji je napisao John Lennon za pjesmu Beatlesa "Being for the Benefit of Mr. Kite!". Neimenovani kupac za njega je dao 354.400 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo