Danko Končar: Ne znam koliko novca imam

'Teško je reći jesam li ja najbogatiji Hrvat na svijetu.

15.5.2011.
19:31
VOYO logo

Jedan od najbogatijih Hrvata, poduzetnik Danko Končar, gostovao je emisiji Nedjeljom u dvaAleksandra Stankovića.

Za Končara kažu da je najbogatiji Hrvat na svijetu. Procjenjuje se da je "težak" oko tri milijarde dolara. Od razvikanog hrvatskog tajkuna Ivice Todorića bogatiji je otprilike tri puta. Poslovno carstvo prostire mu se po cijelom svijetu, a ništa skromniji nije ni po broju nekretnina. Živi u Londonu, gdje u elitnoj četvrti Kesnington Green, u kojoj dvosobni stan stoji milijun funti, ima čak 23 stana. Posjeduje i privatni zrakoplov, kuće na Azurnoj obali, u Švicarskoj. Domaća javnost prvi je put za njega čula prije nekoliko godina, kad je odlučio kupiti veliko poljoprivredno zemljište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći jesam li ja najbogatiji Hrvat na svijetu. Tvrtke kojim upravljam imaju stabilnu imovinu, i kada se se to sve zbroji, to je pozamašan novac", rekao je Končar.

"Ne znam koliko imam. Ne brojim svoje novce", rekao Končar Stankoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da živi jednostavno. Sam se javlja na telefon, ne zastupa ga agencija za odnose s javnošću, radi učinkovito, a što je najvažnije, tvrdi, sve je transparentno. Za sebe kaže da je oduvijek imao žicu za stvaranje novca.

Milijune zaradio na obveznicama u Rusiji

Končar kaže da je u životu radio svašta, pa i poslove koji su vrlo slični čišćenju WC-a. Prisjetio se da je prvi značajniji novac zaradio na fotokopiranju, a dio tog novca je odvojio za kupnju Jaguara kojeg je tada platio oko 2.400 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve milijune, oko 16 milijuna eura, zaradio je u Rusiji na prodaji obveznica. Dogodilo se to, objasnio je Končar, kad se Jeljcin po drugi put kandidirao za predsjednika i kada su ruske obveznice pale na 10 posto vrijednosti.

Tvrdi da s ruskom mafijom nije bio u kontaktu, a, kako je objasnio, u Rusiji je živio ne pokazujući da ima puno novca pa im nije ni bio na meti. Ipak, priznao je da je bio dobar s nekim ljudima iz ruskih tajnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Končar kaže da ga zanimaju škverovi u Rijeci, Kraljevici i Trogiru, ali je istaknuo da ta brodogradilišta ne mogu funkcionirati na način kao sada. Ako ih kupi, kaže da u brodogradilištima neće biti otpuštanja nego "određenih pomicanja radnika".

"U jednom brodogradilištu ima sedam zavarivača, ali čak 300 zaposlenih u administraciji", rekao je Končar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Vinki Cetinski nije želio previše govoriti, niti za koliko ga je oštetila. Potvrdio je da je do sada u projekte s nekretninama u Istri uložio ukupno 115 milijuna eura.

Vezani članci:

arti-201105080158006 arti-201105080016006 arti-201104090157006 arti-201104130189006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo