U BRUXELLESU RASPRAVA HRVATSKE I SLOVENIJE O ARBITRAŽI: / Hoće li Komisija preuzeti tužbu protiv Zagreba?

Image

Mediji u Sloveniji skeptični su prema taktici premijera Mire Cerara da preko europskih institucija nametne rješenje koje Hrvatska odbija zbog kompromitiranosti arbitražnog procesa.

2.5.2018.
9:08
VOYO logo

Europska komisija sazvala je usmeno izjašnjavanje Hrvatske i Slovenije o slovenskoj tvrdnji da Hrvatska odbijanjem primjene arbitražne odluke krši europsko i međunarodno pravo. Prethodno su se o tome obje države očitovale pismeno.

Nakon usmenog izjašnjavanja bi Europska komisija trebala odlučiti hoće li sama preuzeti tužbu protiv Hrvatske ili će taj predmet ostaviti Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji u Sloveniji skeptični su prema taktici premijera MireCerara da preko europskih institucija nametne rješenje koje Hrvatska odbija zbog kompromitiranosti arbitražnog procesa.

Na raspravi koja je tehničke naravi ne očekuje se popuštanje Ljubljane ili Zagreba, ali niti neka nova posrednička inicijativa Europske komisije, navodi Slovenska tiskovna agencija STA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik suda EU-a u Luksemburgu Koen Lenaerts već je unaprijed upozorio da je najavljena slovenska tužba protiv Hrvatske zbog arbitraže za Ljubljanu pogrešan put, takva tužba je u Europi nepoželjna, protive joj se države članica i europske institucije, a za Sloveniju je vrlo riskantna, piše vodeći slovenski list "Delo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo