'DANAS STRANKE NE PRIMAMO...': / Državno odvjetništvo u Zagrebu zbog toplinskog vala objavilo neobičnu obavijest

Image
Foto: PIXSELL/Facebook
2.8.2017.
14:15
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

'Dana 1. kolovoza 2017. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zbog otežanih uvjeta rada uslijed velikih vrućina neće primati stranke po redovnom rasporedu od 12 do 14 sati, niti odvjetnike u vremenu od 14 do 15 sati. U slučaju potrebe izvolite se obratiti pismeno na adresu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, telefonom na broj 6327-770, na e-mail tajnistvo@odozg.dorh.hr ili faxom na broj 6159-033, stoji u obavijesti koju potpisuje Sanja Gospodnetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemogući uvjeti rada

Još u godišnjem izvješću o radu za prošlu godinu glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan naglasio je kako je posebno zabrinjavajući smještaj Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

'Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koristi radne prostorije unutar poslovnog tornja Zagrepčanka, koja s osnova sigurnosti nije prikladna za dovođenje osoba lišenih slobode u pratnji policije i pravosudne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu radi na četiri različite lokacije u Zagrebu. Smještajni kapaciteti potpuno su neodgovarajući, do te mjere da ugrožavaju siguran rad. Prostori Građansko-upravnog odjela na Trgu Bana Josipa Jelačića u tolikoj su mjeri derutni da prokišnjavaju, a instalacije su u vrlo lošem stanju. U zgradi Kaznenog odjela u Vukovarskoj ulici prozori su u vrlo lošem stanju i postoji opasnost od njihovog pada, a što se i dogodilo u 2016. godini, kada je na prozoru puknulo staklo i sasulo se po službenici, koja je doista pukom srećom tek lakše ozlijeđena.

Uskoro preseljenje

Takvi problemi u Kaznenom odjelu će se riješiti preseljenjem na novu lokaciju u Selsku ulicu, međutim i dalje ostaje problem neodgovarajućeg smještaja Građansko-upravnog odjela, koji je i po broju zaposlenih, i po broju i vrsti predmeta u radu najveći i najznačajniji takav odjel u cijeloj državnoodvjetničkoj organizaciji', naveo je Cvitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznajemo već danas stranke i odvjetnici u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu mogu dolaziti normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo