glasno i hrabro / Danas se održava šesti Split Pride: 'Za bolje sutra, promijenimo stav! To je i moja stvar'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U jeku krize vlasti, u Splitu se održava Povorka ponosa

4.6.2016.
14:46
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Danas se održava šesti Split Pride. Okupljanje počinje od 17 sati na Đardinu. Povorka u 18 sati kreće iz parka Đardin Tomislavovom i Marmontovom ulicom, Rivom i Voćnim trgom do Pjace, gdje će tradicionalno biti podignuta zastava Pridea, nakon čega slijedi povratak u Đardin u kojemu će se održati prigodan program.

"Pride je povorka ponosa, ali i otpora nasilju i diskriminiranju drugih i drugačijih. Na ovogodišnji marš pozivamo sve koji ne pristaju na nasilje i sustavno zanemarivanje prava lezbijki i gejeva, biseksualnih i transrodnih, interseksualnih osoba. Šest godina nakon prvog Split Pridea i dalje nema nijednog riješenog slučaja prijavljenog individualnog nasilja nad LGBT osobama", pozivaju organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno stanje u našem društvu koje podrazumijeva revitalizaciju ustaštva, radikalnog desničarstva, ograničavanje ljudskih prava i sloboda, bilo kulturalnih, umjetničkih, manjinskih, seksualnih ili medijskih reflektira se u svakome od nas. 
Grad bez pitanja je Grad koji šuti, stagnira, propada. Šutnja (više) nije zlato. Recimo to u ime svih koji se osjećaju manjinom. Boljem društvu trebaju glasne poruke. Budite dio velikog pitanja: Je li to i moja stvar? Ako nije danas, hoće li biti sutra? U ime boljeg sutra, postavimo pitanje sebi, gradu, državi, jer to je I moja, tvoja, naša stvar. 
Očuvanje prava manjine je ogledalo zdravog društva. U ime LGBT osoba, u ime Ante, Olivera, Renea, Nine, u ime deložiranih, Dalmacijavina, radnika, kurikuluma,  umirovljenika, kulturnjaka, medijskih sloboda, naše djece, ljudskih prava. TO JE I MOJA STVAR! Promijenimo stav za bolje sutra. Recimo to glasno i hrabro, u velikom broju, u splitskoj povorci ponosa", stoji na Facebook eventu. 

Splitska policija ove godine nije objavila nikakve detalje oko osiguranja Split Pride, osim da će obustaviti promet u nekoliko ulica dok će u pješačkoj zoni kretanje biti privremeno onemogućeno za vrijeme prolaska povorke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo