DAN NAKON IZBORA, BEROŠ VEĆ NAJAVIO MOGUĆE RESTRIKCIJE: / 'Nije dobro, imamo problem s obiteljskim okupljanjima'

Image

Vili Beroš tvrdi da se ne može usporediti to što je on dobio više preferencijalnih glasova nego Andrej Plenković

6.7.2020.
11:47
VOYO logo

HDZ-ov ministar zdravstva Vili Beroš, koji je bio prvi na listi u 10. izbornoj jedinici, osvojio je najviše preferencijalnih glasova, njih čak 35.578, prema zadnjim podacima u 11.15 sati. Osvojio je više preferencijalnih glasova i od šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

Komentirajući velik broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, pa i više od Plenkovića Beroš je rekao da su izborne jedinice različite, da se to ne može uspoređivati, te je zahvalio svim biračima koji su zaokružili njegovo ime, javlja N1. Rekao je da je zdravstvena politika njegov fokus i da će prihvatiti mjesto, ako bude takav dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ SE HRABRO PREMJESTIO PREMA CENTRU: /

Između Plenkovića i očekivanja sad više ne postoje ometači

Image
HDZ SE HRABRO PREMJESTIO PREMA CENTRU: /

Između Plenkovića i očekivanja sad više ne postoje ometači

Epidemiološke mjere

Beroš je rekao da se cijelo vrijeme razgovara i prati epidemiološka situacija. "Kad bude vrijeme za uvođenje mjera, one će biti donesene", odgovorio je Beroš na pitanje hoće li se nakon izbora postrožiti mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Nada se da sinoćnji izborni stožeri stranaka neće biti nova žarišta koronavirusa. "Sve je moguće, ali se nadam da neće biti, bili smo na otvorenom, mjerila se temperatura, dezinficirale su se ruke", rekao je Beroš. Dodao je da je osobno izbjegavao grljenje i ljubljenje, ali da je i toga bilo u stožerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem obiteljskih okupljanja

Beroš je rekao da prate stanje u Srbiji i razmatraju se sve opcije. "Pokušavamo prvo s mjerama koje su blaže, nadzor u klubovima je polučio rezultate i nemamo novooboljelih, ono što nije dobro je problem obiteljskih okupljanja pa razmatramo mogućnosti koje će se eventualno odnositi na takve vrste okupljanja", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo