sud donosi odluku / Dan D za Komšića: presude li mu kao maloljetniku, za 4 godine može van

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja, a danas će odlučiti o Davidovoj sudbini

9.4.2018.
8:16
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sutkinja Sanja Mazalin objavit će danas presudu Davidu Komšiću, koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan. Tužiteljstvo smatra da je Komšić ubio Kristinu na okrutan način iz bezobzirne osvete.

"Zbog teškog ubojstva držimo da je Komšić na okrutan način, iz bezobzirne osvete ubio Kristinu. Teško je povjerovati da je kod njega bilo emocije jer je njihov odnos bio prožet napadima, prijetnjama, ispadima što ukazuje na svojevrsnu patologiju", iznijelo je tužiteljstvo na zadnjem ročištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšićev odvjetnik Miljević kazao je kako narcistički bijes nije utvrđen kod njegovog klijenta. "S obzirom na to da tijekom suđenja nije dokazano da Komšić nije bio ubrojiv, već samo smanjeno ubrojiv", zaključio je Komšićev odvjetnik. 

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja, a danas će odlučiti o Davidovoj sudbini. Zbog teškog ubojstva prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Sud još uvijek nije odlučio hoće li se Komšiću suditi kao punoljetnoj osobi ili kao mlađem punoljetniku, s obzirom na njegovu dob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mu sude kao mlađem punoljetniku, sud u tom slučaju može primijeniti blaži Zakon o sudovima za mladež, pa bi Komšić mogao dobiti maksimalno deset godina zatvora.

U kaznu mu se uračunava i vrijeme koje je dosad proveo u pritvoru. Ako ga osude kao mlađeg punoljetnika na deset godina zatvora, pomilovanje može tražiti nakon što mu istekne pola vremena trajanja kazne, odnosno nakon pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Mučni detalji sa suđenja brutalnom ubojici Komšiću: 'Teško mi je, više ne smijem pogledati Kristininu sliku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Završne riječi: obrana ponavljala da je bio neubrojiv, tužiteljstvo ističe da je 'Kristina zvjerski izbodena', ali Komšić se 'ne osjeća krivim'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo