konačna odluka / Damir Vanđelić: 'Neću se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, razmišljam samo o obnovi!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Na pitanja o kandidaturi više ne odgovaram', kazao je danas Vanđelić, javlja reporter RTL-a Marko Šiklić

3.2.2021.
9:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, ipak neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

"Neću se kandidirati, razmišljam samo o obnovi, ne razmišljam o ničemu drugom. Najveći problem je obnova nakon potresa, ima potencijal da pokrene naše gospodarstvo. Nedostaje zajedništva; nikakvo razdvajanje. Na pitanja o kandidaturi više ne odgovaram", kazao je danas Vanđelić, javlja reporter RTL-a Marko Šiklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Htio imati slobodne ruke

Inače, sugovornici iz vrha stranke govorili su kako Vanđelić u utrku želi ući slobodnih ruku, odnosno da sam bira svoje buduće suradnike, da ima utjecaj i na sastavljanje liste, ali i da ima presudan glas kada je u pitanju postizborno koaliranje koje nikako ne bi trebalo ići u smjeru dogovora s Milanom Bandićem, piše današnji Jutarnji list.

Vrh stranke, rekli su sugovornici, nije bio baš sklon da mu popusti u svemu što zahtijeva, ali svi s kojima smo razgovarali ograđivali su se od detalja ponude koja je bila na stolu, jer su pregovore vodili osobno premijer i Vanđelić u četiri oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u stranci službeno negiraju da je bilo uvjetovanja.

A Vanđelić, kažu izvori bliski njemu, htio je potpuno novu politiku, kao što je i sam rekao nedavno za Jutarnji list da je „bitno radi li se novo i bitno bolje sutra ili se nastavlja po starom, a samo su nova lica”, a pitao se može li mu zagrebački HDZ to omogućiti kada postoji opasnost da popriličan broj članova potajno podržava Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo