Damir Sesvečan uhodao je put Nevenki Jurak

21.11.2011.
10:08
VOYO logo

Tvrtka Market media, koju je Damir Sesvečan osnovao i bio njezin direktor, spomenuta je dosad u istrazi kao agencija s kojom je HDZ poslovao do parlamentarnih izbora 2003. godine, nakon čega je u igru ušla Fimi media Nevenke Jurak.

Sesvečanove agencije sjetio se u jednom od svojih prvih iskaza USKOK-u bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić. Doduše, Barišić je krivo zapamtio ime tvrtke, pa je govorio o Max mediji. Ali, da se doista radi o Market mediji sugerira činjenica da je Barišić rekao da je vlasnik bio Franjo Maletić, nedavno umirovljeni predsjednik uprave Vjesnika. Agenciju Market media utemeljili su u siječnju 2003. godine Sesvečan, koji je imao 60 posto vlasničkih udjela i Zdravko Frleta, HDZ-ov pomoćnik ministra gospodarstva od 1998. do 2000., koji je bio 40-postotni vlasnik. Maletić je postao direktor te tvrtke sa sjedištem u zagrebačkoj Šenoinoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri mjeseca kasnije Maletića je na direktorskom položaju zamijenio Sesvečan, a početkom 2004. Sesvečan je za 12 tisuća kuna prodao Maletiću sav svoj udjel u Market mediji.

'Jurak je puno pomogla stranci, pa bi HDZ mogao pomoći i njoj'

Barišić je evocirao i razgovor što ga je nakon dobijenih parlamentarnih izbora imao s Ivom Sanaderom i Maletićem, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam bio prisutan na sastanku na kojem su bili i Ivo Sanader i Franjo Maletić koji je rukovodio tom agencijom. Razgovarali smo o gašenju Max medije, a Maletić je rekao da se prvo moraju podmiriti dugovi. Na tom je sastanku Sanader, kako je to i običavao činiti, meni rekao da se to riješi. Logičan nastavak svega bio je angažman Fimi medije i Nevenke Jurak. Mislio sam žena nema posla, Fimi media je u financijskim problemima, ona je već puno pomogla stranci, pa bi sad HDZ mogao pomoći i njoj i osigurati joj poslove'', kazao je Barišić USKOK-u.

Ako je sve to istina, ako je Market medija bila HDZ-ova agencija, onda je Sesvečan kao njezin direktor nužno blisko surađivao s Brankom Pavošević koja se 2003. godine zaposlila kao šefica računovodstva HDZ-a, čiji je iskaz temelj istrage protiv te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo