od bollywooda do splita / Dalmatinku obasipaju filmskim ponudama u indijskoj tvornici snova

Nekad se zvala Ivana, ali nakon što je otišla u Indiju, postala je Devi Rani Najev - u prijevodu božica i kraljica! Ova Splićanka u toj se dalekoj zemlji odlično snašla. Dobila je ponudu za jedan bollywoodski film, a trenutačno radi s glazbenikom koji je dobio Oscara za kultni film Milijunaš s ulice. Dio godine živi u Splitu i uči Dalmatince vještinama indijskog plesa i života.

5.3.2014.
18:08
VOYO logo

Svojim plesnim talentom Splićanka Devi Rani Najev zaludjela je Indiju. Dok je studirala ples u dalekoj nam Aziji, dobila je ponudu za snimanje filma u bollywoodskoj tvornici snova. Ali život je, u njezinu slučaju, odlučio ispisati malo drukčiji roman.

"Imala sam jedan poziv za jedan film, za casting koji sam morala odbiti, to je bio moj prvi poziv. Morala sam ga odbiti jer sam tada tek rodila svoju kćer i za mene je još bilo nekako sve to rano i nisam bila toliko jaka da se upustim u to i bilo mi je jako žao. Naravno, to je bila prva prilika", priča Splićanka o svojim počecima.

Prva prilika  je propuštena, no Devi Rani je nastavila raditi na sebi pa su joj se otvorila nova estradna vrata.

"Moja prva suradnja i vjerojatno možda najbolja do sada, ko zna što će biti sve u budućnosti, je sa duplim oskarovcem, gospodinom A.R. Rahmanom. Naši projekti su se počeli raditi, snima se putuje se", kaže Devi Rani.

A suradnja s čovjekom koji je dobio Oscara za glazbu iz filma Milijunaš s ulice, ovu je Splićanku pogurnula do indijske zvjezdane scene. Rade na njegovu novom spotu pa se Devi Rani po Bombaju voza u limuzinama, spava u luksuznim hotelima, ali je, kaže, još uvijek skromna djevojka iz susjedstva.

"Meni je u Indiji zanimljivo živjeti na svaki način, bio to oni najniži sirotinjski, doći negdje u pustinju i spavati u nekoj kolibi, naučiti neki folklorni ples, ili doći kod njihovog oskarovca i snimati s njim, meni je sve jednako dobro. Ali što se tiče visoke noge u Indiji, to stvarno izgleda lijepo", priča ova Splićanka o životu u Indiji.

U Indiju je prvi put otišla s tek navršenih 18 godina. Vratila se u Split roditi kćer.
I tako se dogodilo da sada, osam godina kasnije, zapravo živi na dvije adrese. U Splitu Dalmatince uči indijskim vještinama plesa i života, a u Indiji gura estradnu karijeru.

"Indija je definitivno moj drugi dom, mjesto gdje ja volim boraviti, raditi, pogotovo snimati i ostvarivati sve te suradnje. U Indiji još uvijek učim Indijske klasične plesove, studiram. Koliko podučavam, toliko sam jednako i studentica, učenica koja se trudi biti ponizna", priča Devi Rani.

Božica i kraljica, što znači Devi Rani, kako su je prozvali u Indiji, spremna je svojim plesom poharati Bollywood onako kako samo znaju prave dalmatinke. A nakon Bollywooda - tko zna, možda Hollywood!


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo