stigao odgovor / Dalmatinka koja je dobila račun od nula kuna dobila odgovor: pisali smo HT-u i pitali radi li se o pogrešci i kako ovaj račun misle proknjižiti

Image
Foto: Facebook

Savjeti koje je dobila preko društvenih mreža samo su je zbunili, a mi smo poslali upit HT-u radi li se o pogrešci i kako ovaj račun misle proknjižiti

15.11.2017.
11:49
Facebook
VOYO logo

Jučer smo objavili vijest o tome kako je jedna Dalmatinka od Hrvatskog Telekoma dobila račun koji iznosi ravno 0,00 kn. Tada joj nije bilo jasno što to znači, treba li išta platiti, kolika je zatezna kamata, ili ako se račun ne plati - može li se dobiti ovrha.

Savjeti koje je dobila preko društvenih mreža samo su je zbunili, a mi smo poslali upit HT-u radi li se o pogrešci i kako ovaj račun misle proknjižiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov odgovor vam prenosimo u cijelosti:

"Svaki korisnik elektroničkih komunikacijskih usluga HT-a dobiva mjesečni račun za usluge koje je koristio, u skladu s propisima koji reguliraju izdavanje računa. Uz račun, korisnik dobiva i nalog za nacionalna plaćanja kojim se može platiti novčana obveza po izdanom računu sa svim potrebnim podacima za plaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkretnom slučaju, korisnica je dobila račun na kojem je naveden iznos u kojem su obračunate usluge, kao i pripadajući PDV. Račun na kojem su obračunate usluge korištene u mjesecu ne iznosi 0,00 kn već je upisan u iznosu koji je veći od 0,00 kn.

Na istom računu je izvršen i odbitak iznosa koji je korisnica preplatila prilikom plaćanja prethodnih računa te se sve navedene informacije nalaze na računu. Drugim riječima, nakon odbitka preplaćenog iznosa korisnica nema nikakvo dugovanje po tom računu te se u predmetnom slučaju ne može pokrenuti ovrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnicu smo u međuvremenu izravno kontaktirali kako bismo pojasnili pojedinosti vezane uz konkretan slučaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo