Dalmacija je najviše PROTIV Europske unije

Rekordnu količinu listića s glasovima protiv Europske unije prikupili su djelatnici DIP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naime, u tom dijelu Hrvatske je preko 40 posto građana reklo ne Uniji.

22.1.2012.
21:58
VOYO logo

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva koje je obradilo je 98 posto biračkih listića, više od 66 posto građana glasalo je za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Njih 33 posto bilo je protiv, a 0,60 posto ubacilo je nevažeći listić.

Rezultati DIP-a ujedno su pokazali kako se u Splitsko-dalmatinskoj županiji nalazi najviše euroskeptika u Hrvatskoj. Naime, više od 40 posto građana u splitskoj županiji odlučilo je reći ne ulasku u Europsku uniju, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji isto mišljenje dijeli čak 42 posto građana koji su izašli na referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoko protivljenje u odnosu na ostatak Hrvatske zabilježeno je i u zadarskoj te šibenskoj županiji. U zadarskoj je protiv ulaska bilo preko 38 posto građana, a u šibenskoj malo više od 35 posto.

Treba napomenuti i kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno 58,34 posto građana na listiću zaokružilo 'Za' Europsku uniju na referendumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo