Dalija se rodila samo 15 sekundi nakon ponoći

Prva beba rođena u Zagrebu u 2012. godini je Dalija. Rodila se rodilištu bolnice Sveti Duh odmah nakon ponoći, već u prvoj minuti nove godine!

1.1.2012.
13:58
VOYO logo

Dalija se rodila u Zagrebu samo 15 sekundi iza ponoći. Nju i njene sretne roditelje u nedjelju ujutro posjetio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U Rijeci su pak na prvu prinovu u 2012. čekali sedam minuta, a u Splitu "čak" 45 minuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva riječka beba je Kristina, djevojčica od 3 kilograma i 150 grama te dužine 50 centimetra, treće je dijete Sandre i Klaudija Sindičić iz Kornića na otoku Krku.

Prva splitska beba u 2012. godini, djevojčica, teška 3.400 grama i dugačka 49 centimetara rodila se na Firulama 45 minuta poslije ponoći. Mamu Klaudiju Županović i njezinu djevojčicu posjetila je u rodilištu Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika uručivši joj cvijeće i zlatnik Sv. Duje za novorođenče. "Ovo mi je treća curica. Sve je proteklo u redu, suprug je bio pored mene. Osoblje je prekrasno i susretljivo, zahvaljujem svima", kazala je sretna tridesetogodišnja mama Klaudija koju kući čekaju dvije kćerkice, od osam i pet godina. Klaudija je rodom iz Imotskog, suprug je iz Segeta, a žive u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima dr. Marka Vulića, u protekloj godini u splitskom rodilištu obavljeno je 4. 668 poroda, najviše u Hrvatskoj. No, 323 manje nego u 2010. godini. To je na razini Europske unije. U ovoj godini splitski ginekolozi očekuju još više novorođenčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo