'MIRIŠE NA KORUPCIJU' / Dalija progovorila o mučnim danima svoje karijere: 'Nas četvero je bilo protiv, napadali su me na ulici zbog toga'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Samo smo nas četvero glasali protiv ovakvog zakona, doživjela sam i napade na ulici zbog toga, govorili su mi da sam protiv obnove', prisjetila se Orešković

18.11.2022.
22:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica Dalija Orešković gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala novi pravilnik po pitanju obnove, a po kojem se poslovi do 500.000 kuna mogu dodijeliti direktnim odabirom, a poslovi do 40,5 milijuna kuna odabirom između tri pozvana ponuditelja, bez javnog natječaja. "Ovo miriše na korupciju", kaže Orešković.

“Samo smo nas četvero glasali protiv ovakvog zakona, doživjela sam i napade na ulici zbog toga, govorili su mi da sam protiv obnove. Ali ja sam bila protiv lošeg zakona koji je pripremio teren za ovakav pravilnik, za podjelu ogromnih sredstava odabranima”, istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila na slučaj Ina

Podsjetila je i da u slučaju Ina i dalje inzistira de se javno obznane mišljenja DORH-a i prof. Sikirića s Pravnog fakulteta u Zagrebu, na temelju kojih se država uplela u pokušaje osporavanja arbitraže umjesto da je proglasila Sanaderove ugovore ništetnima zbog korupcije.

Orešković postavlja i pitanje dvostrukih DORH-ovih kriterija: “U slučaju Sanader rečeno je da nema kolektivne odgovornosti Vlade jer su djelovali pod pritiskom jednog čovjeka, u slučaju Borg rečeno je da nema individualne odgovornosti ministara i premijera jer postoji kolektivna podrška vladajuće većine Lex Agrokoru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo