BEZ DLAKE NA JEZIKU / Dalija Orešković oprala Beroša i Paladinu, pa poentirala: 'HDZ je tkivo Hrvatske oglodao do kostiju'

Image

Saborska zastupnica Centra ustvrdila je da je za sve političke turbulencije koje se trenutno događaju u zemlji odgovoran HDZ

7.4.2022.
18:41
VOYO logo

Rekonstrukcija Vlade i kriza vlasti u Splitu, događaji su koji potresaju domaći političku scenu. Sve je za N1 komentirala saborska zastupnica stranke Centar, Dalija Orešković, najprije se osvrnuvši na istup ministra zdravstva Vilija Beroša koji je odbacio navode da je pogodovao tvrtki Cuspis.

“Čini mi se da se previše znoji za nekoga tko ima čistu savjest”, kratko je poručila Orešković i dodale da unatoč nekoliko rekonstrukcija Plenkovićevih vlada, ništa nije rekonstruirano. Smatra da Plenković ima problema s pronalaženjem kvalitetnog ministarskog kadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPORNA DODJELA POSLA /

Ministar Beroš odbacuje prozivke: 'Apsolutno sam čist, nikome nisam dodjeljivao poslove'

Image
SPORNA DODJELA POSLA /

Ministar Beroš odbacuje prozivke: 'Apsolutno sam čist, nikome nisam dodjeljivao poslove'

“To bi značilo da netko ulazi u nečiju fotelju koja je već sada u percepciji javnosti stigmatizirana. Funkcija ministra je sama po sebi teška, osobito ako želite ostaviti nešto iza sebe po čemu će vas pamtiti. Hoćete li kapital svog imena i prezimena dati na raspolaganje jednoj promašenoj priči?”, pita se saborska zastupnica.

Muke po Paladini

Govoreći o novom ministru graditeljstva Ivanu Paladini, Orešković tvrdi da je on “već pokazao kako zna dobro iskoristiti informacije i funkciju kako bi sebi priskrbio određenu korist, stoga ga mandat u najvećem resoru ne opterećuje.” Istaknula je da su ljudi na Baniji u kontejnerima, a Paladina ne može ni pobrojati svoje nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je nazvala strankom koja je tkivo Hrvatske oglodala do kosti. “Neka nam ovo bude pouka da prekinemo taj trend i na parlamentarnim izborima vratimo udarac. Mislim da takva stranka nema legitimitet niti na nacionalnoj niti na lokalnoj razini”, poručila je Orešković.

Povreda ustavnog prava u Splitu

Osvrnula se i na situaciju u Splitu, poručivši da su glavni neprijatelji dobrobiti građana HDZ i koalicijski partneri. “Ovdje je došlo do povrede ustavnog prava na lokalnu samoupravu, do grubog kršenja zakona o lokalnoj samoupravi i do interpretacije koja pokazuje moć i bahatost čiste sile kako bi se nauštrb legitimiteta i legaliteta izabrane vlasti ušićarili neki sitni poeni postavljanjem povjerenika”, prokomentirala Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da se nitko ne može složiti s tumačenjem ministra uprave Ivana Malenice. “Postalo je nacionalno pitanje i pokazuje na što je sve HDZ spreman kada želi vratiti natrag jednu od svoje dvije velike političke utvrde”, rekla je pa podsjetila da su na prošlim izborima vlast izgubili u dva najveća grada u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo