DALIJA OREŠKOVIĆ I MARIJANA PULJAK ODRŽALE PERFORMANS: / Na zid Kovačevićevog 'Kluba' zalijepile ploču Ureda predsjednika

Image

Orešković je rekla da je Milanović nastavio tradiciju izmještanja Ureda koju je započela njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović, ali, kako kaže saborska zastupnica,

29.9.2020.
13:32
VOYO logo

Dalija Orešković i Marijana Puljak saborske su zastupnice koje su danas održale konferenciju za novinare pred "Klubom" Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9. Osim toga, napravile su i performans. Naime, zastupnice su donijele svoju ploču Ureda predsjednika RH pred "Klub" jer je tamo bio i predsjednik Zoran Milanović.

"Danas smo ovdje ispod posebnog Ureda predsjednika Republike Hrvatske, u kojoj postoje dvije Hrvatske. U jednoj građani moraju slijediti pravila. To je i Hrvatska poduzetnika koji u vrijeme lockdwona nisu smjeli raditi, a i koji su inače drakonski kažnjavani ako im se nađe samo kuna viška u blagajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

29.09.2020., Zagreb - U Slovenskoj ulici odrzan je performans na kojem su saborske zastupnice Dalija Oreskovic i Marijana Puljak svecano postavile plocu Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor "Kluba Dragana Kovacevica" u Zagrebu.

Druga Hrvatska je ona za koju zakoni i pravila ne vrijede. To je Hrvatska, ja bih rekla, sitih i pijanih političkih elita koji znaju da će ih zakoni zaobići. I ničega se ne boje. U takvoj Hrvatskoj živi i predsjednik Republike, koji je u vrijeme lockdowna mogao ovdje pladovati u jednoj ilegalnoj točionici alkohola, dok su njegovi građani morali biti zatvoreni u svojim kućama i dok poduzetnici nisu smjeli raditi", prenosi N1 izjavu Marijane Puljak.

Image
ĆORIĆ SE RAZLJUTIO ZBOG JANAFA: /

'Zabavljate se stvarima koje su ispod svake razine'; Orešković: 'Ne, ministre, ti si ispod svake razine'

'U tom prostoru se raščeretila Hrvatska'

Orešković je rekla da je Milanović nastavio tradiciju izmještanja Ureda koju je započela njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović. No, kako kaže saborska zastupnica, Milanović ju je podigao na jednu novu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uistinu, tijekom kampanje u kojoj je slogan Zorana Milanovića bio 'normalno', u situaciju u kojoj smo imali lockdown i kad smo svi pričali da će naša nova stvarnost biti 'novo normalno', nitko nije ni slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima u kojima i zakonodavna i sudbena i izvršna vlast dogovaraju što će pojesti i opljačkati. Pritom, ono što su konzumirali u tom prostoru nisu samo hrana i piće, već se ovdje raščeretila Hrvatska.

Image
Image

29.09.2020., Zagreb - U Slovenskoj ulici odrzan je performans na kojem su saborske zastupnice Dalija Oreskovic i Marijana Puljak svecano postavile plocu Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor "Kluba Dragana Kovacevica" u Zagrebu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pitanje je koliko takvih klubova danas ima. To je ono na što smo željeli ukazati i ja mislim da je vrijeme da se i sva naša druga državna tijela zapitaju je li to Hrvatska kakvu mi svi skupa danas zaslužujemo i je li to Hrvatska kakvu naši građani trebaju i može li politička scena koja nema svoje prste u pekmezu ili kao Zoran Milanović u oboritoj ribi - može li tražiti nešto bolje", zapitala se Dalija Orešković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo