Dali mu neprikladan stan, pa morao puzati do WC-a

Iako je od Grada lani dobio na korištenje stan u Sopnici Jelkovec, invalid i dragovoljac Dragutin Cehman traži da mu ostane barem dostojanstvo.

24.3.2010.
15:11
VOYO logo

Hrvatski dragovoljac Dragutin Cehman ima amputiranu natkoljenicu jedne i potkoljenicu druge noge, dva prsta šake i PTSP. Prije tri godine kao stopostotni civilni i 40-postotni vojni invalid s lošom obiteljskom situacijom predao je zahtjev za korištenje gradskog stana, te je u studenome prošle godine dobio na korištenje stan u Sopnici Jelkovec. No, umjesto novog početka našao se pred novim, ponižavajućim preprekama.

"S kolicima nisam mogao ući u kupaonicu, jer su vrata bila preuska. Pred kupaonicom sam silazio s kolica i puzao do WC-a i kade da obavim fiziološke potrebe. Sad sam skinuo držače za kolica s kotača da prođem kroz vrata koja sam dodatno izdubio na vratnicama", priča Dragutin za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan ima i veliku terasu koju Dragutin gleda samo kroz staklo, jer na nju ne može u kolicima.

"Na ulazu iz dnevne sobe na terasu postavljen je zidić visine 30 centimetara, koji s kolicima nikako ne mogu preskočiti", opisuje Cehman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prilikom preuzimanja stana morao potpisati potvrdu da ne traži preinake u njemu, jer Grad Zagreb nema stanove za invalide, Cehman se ipak osjeća nasamarenim.

"Potvrdu sam potpisao u prisutnosti doktora u bolnici Vrapče, odakle sam se i uselio u stan. Ipak, pod preinakama sam mislio da se to odnosi na sanitarni čvor, odnosno njegovu prilagodbu invalidu", kaže Dragutin, koji u stanu svakodnevno 'vene' jer iz njega ne može bez držača za kotače na kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalbe gradskim službama rezultirale su odgovorom iz Ureda za imovinsko-pravne poslove da mu se vrata na kupaonici mogu proširiti samo ako se iz nje makne umivaonik, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo