ĐAKOVAČKA POLICIJA JE NAPRAVILA GADNE PROPUSTE: / Zbog ubojstva socijalne radnice odgovarat će čak četiri policajca

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Zbog metodoloških propusta i sumnje u teške povrede dužnosti pri postupanju prema Andriji Drežnjaku, ubojici socijalne radnice Blaženke Poplašen,

11.7.2019.
19:40
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Andriji Drežnjaku, osumnjičenom za ubojstvo socijalne radnice đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženke Poplašen i teško ranjavanje pravnika te ustanove Ivana Pavića sudac istrage osječkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Zbog metodoloških propusta utvrđenih izvanrednim nadzorom i sumnje u teške povrede službenih dužnosti vezanih uz postupanje prema osumnjičenom Drežnjaku, načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Ladislav Bece pokrenuo je disciplinski postupak protiv četiri službenika đakovačke policijske postaje (PP), od kojih su načelnik postaje Rudolf Kolarić i policijski službenik koji je bio zadužen za taj predmet, i udaljeni su s dužnosti.

Image
UBOJICA SOCIJALNE RADNICE S OSMJEHOM STIGAO NA SUD: /

'Ko da vode predsjednika!'; Branitelj pokrenuo pitanje ubrojivosti

Image
UBOJICA SOCIJALNE RADNICE S OSMJEHOM STIGAO NA SUD: /

'Ko da vode predsjednika!'; Branitelj pokrenuo pitanje ubrojivosti

Dojava o nabavi vatrenog oružja

Nadzorom stručnog tima Ravnateljstva policije i Unutarnje kontrole utvrđeno da je policijska postaja Đakovo 17. svibnja ove godine redovnom poštom zaprimila pisanu obavijest Centra u kojoj se navodi informacija o učestalim dolascima dvojice svojih štićenika u Centar, pri čemu su se prema djelatnicima ponašali verbalno agresivno, te da raspolažu anonimnom informacijom o mogućnosti nabave vatrenog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni tim je nakon nadzora zaključio kako je "prilikom postupanja rukovoditelja i policijskih službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta, budući da policijski službenici nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli potrebne službene radnje, dok su rukovoditelji propustili kontrolirati i usmjeravati njihov rad te osigurati provođenje potrebnih mjera i radnji".

Stanje Pavića je i dalje teško

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a danas su izvijestili su kako je, u odnosu na jučerašnje informacije, stanje teško ranjenog Ivana Pavića nepromijenjeno te se i dalje nalazi u teškom stanju, a liječnici KBC-a nastavljaju provoditi mjere intenzivnog liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženka Poplašen pokopana je danas na mjesnome groblju u Selcima Đakovačkim, a u Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu, u čijem suterenu djeluje Centar za socijalni rad održana je komemoracija na kojoj su se od nje oprostili ravnateljica tog centra Dubravka Petrović i gradonačelnik Marin Mandarić.

Zauzimala se za bolji položaj struke

Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske županije od Blaženke Poplašen oprostila se uz pitanje je li život njihove kolegice temelj na kojem će se razvijati neki novi položaj struke i profesije socijalnog rada. Naglašeno je njezino nesebično zauzimanje za bolji položaj te struke, jer je bila članica Upravnog odbora Udruge socijalnih radnika Osječko-baranjske županije. U Đakovu je danas Dan žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo