Dado Milinović: Da, mogao bih biti maneken!

21.7.2010.
14:13
VOYO logo

Ministar zdravstva Darko Milinović dao je opsežan intervju tjedniku Globus, gdje je otkrio kako sada radi manje na dobivanju tjelesne mase i kako se više brine o aerobnoj snazi kako bi mu mišići došli više do izražaja.

"Barem dva puta na tjedan odem u teretanu, a preko vikenda odigram mali nogomet s dečkima. Imam spravu za vježbanje i u stanu u Zagrebu pa kad ne stignem ići u teretanu, vježba, doma", kaže Milinović. Tvrdi da nikad nije pio proteine. Upitan je li uspio nagovoriti na tjelovježbu nekoga od kolega iz Vlade, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borim se stalno sa Šukerom, ne samo za proračun, nego i za njegovu fizičku spremu. Čobija sam uspio nagovoriti da smanji pušenje. A i Šuker me poslušao pa sada svaki dan puno hoda i smršavio je. Ja ih neprestano zezam da bi se trebali malo zategnuti i ima to rezultata".

Da vas ministar turizma pozove da budete maneken za promidžbu rekreativno-sportskog turizma, biste li pristali, upitan je zatim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pristao bih. Kada bi na taj način mogao pomoći razvoju rekreativnog turizma apsolutno bih pristao".

Što se tiče spota Hrvatske turističke zajednice iz kojega je naredbom premijerke izbačena stražnjica, kazao je da bi bilo "lijepo da se vidjela cijela cura pa da je uz nju bio i zgodan mladić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezanje mirovina, plaža, socijalnih prava...

Najkrupnija tema razgovora, dakako, bila je rebalans proračuna. Evo gdje Milinović vidi bolne rezove:

"Radikalan rebalans znači moguće rezanje prava iz zdravstvenog osiguranja, smanjenje mirovina i plaća u javnom sektoru za 10-15 posto, rezanje socijalnih prava i ostalih socijalnih naknada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić i HDZ? Zašto ne?

Od ozbiljnijih tema, govorio je o policijskoj intervenciji u Varšavskoj 15. srpnja. Ne slaže se sa zaključkom novinara da ispada kako HDZ svojim institucijama pomaže Bandiću iako ga kritizira.

"Policija nije stala na bilo čiju stranu, ali je morala izvršiti svoju zakonsku zadaću. HDZ-ov stav je da Zagrebu trebaju prijevremeni izbori". Smatra da ne treba mijenjati zakon koji propisuje da je referendum valjan ako na njega izađe 50 posto plus jedan birač, jer "kad bi se to promijenilo, onda bi se svako malo raspisivali referendumi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odbacuje mogućnost koaliranja HDZ-a i strankama u kojima bi bio Milan Bandić i Željko Kerum na parlamentarnim izborima. Isto važi i za HDSSB Branimira Glavaša te HSP.

Jadranka Kosor - vila Velebita

Iz pitanja o njegovim ambicijama i nagovoru Ličana da zasjedne na mjesto Jadranke Kosor izvukao se na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ličko-senjski župan našu predsjednicu zove Vila Velebita. To najbolje govori kakav odnos imaju prema našoj premijerki".

Kaže i kako se ne boji memoara utamničenog potpredsjednika Vlade Damira Polančeca jer jedino što loše o njemu može napisati jest da mu u jednoj utakmici nije dodao loptu iako je on bio u boljoj poziciji za gol. Nitko iz Vlade, po Milinoviću, apsolutno nije kriv za ono što se Polančeca tereti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se nitko ne treba bojati njegovih memoara. Polančec je vodio gospodarski resor, on je objašnjavao ministrima sve odluke, i ako je svojim informacijama nekoga naveo da podrži krivu odluku, to ne znači da je taj drugi kriv".

Prethodni članci:

arti-201003160116006 arti-201007010191006 arti-201007200670006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo