DADILJA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA: / 'Nisu nas hranili, hodale smo u dronjcima i spavale na prljavom'

Image

Prošle je godine 20-godišnja dadilja koja je zlostavljala dvogodišnjeg dječaka govorila o svom životu u domovima i udomiteljskim obiteljima

10.7.2019.
22:09
VOYO logo

Dadilja koja je čuvala dvogodišnjeg dječaka koji je naposlijetku završio u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, prošle godine je medijima otkrila detalje svoga života, javlja 24 sata. Medijima se obratila kao punoljetna djevojka, koja je tek izašla iz sustava socijalne skrbi, u kojem se nalazila veći dio svog života.

"Želim poslati poruku djeci koja su u istoj ili sličnoj situaciji da postoji izlaz i da moraju sami odabrati put koji žele, a ne prepustiti se sustavu. U mojem slučaju sustav je zakazao", ispričala je 20-godišnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad se nalazi iza rešetaka zbog sumnje da je zlostavljala dvogodišnjaka koji joj je bio povjeren na čuvanje, slomila mu ruke te mu na koži gasila opuške. Njegova majka, njezina poznanica, također je iza rešetaka zbog zanemarivanja roditeljskih dužnosti. Sudac istrage objema je odredio istražni zatvor. Majka i dadilja tvrde da su nevine.

Image
UHIĆENE MAJKA I DADILJA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA (2): /

Dadilja je nekoć pila, krala, radila probleme i bježala iz domova

Image
UHIĆENE MAJKA I DADILJA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA (2): /

Dadilja je nekoć pila, krala, radila probleme i bježala iz domova

Užasni udomitelji

Otkrila je kakvo je djetinjstvo imala živeći s dvije sestre u udomiteljskoj obitelji, ali je rekla nešto i o biološkim roditeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rodila sam se u siromašnoj obitelji. Uz mene, bilo je još šestero djece. Starijih dvoje već su bili u domu. Udomitelji kod kojih su nas smjestili bili su grozni ljudi. Nisu nam davali hranu nego su starije sestre krale od njih. Hodale smo u dronjcima i spavale na prljavim madracima", pričala je.

Tada je socijalna služba odlučila pokrenuti postupak posvajanja. Našli su par koji je odlučio posvojiti sve tri sestre, a ona je tada imala pet i pol godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti su ljudi moji pravi mama i tata. Oni su me naučili što je to ljubav i obitelj i do groba ću im biti zahvalna na tome. Pružili su mi nezaboravnih devet godina, u kojima sam imala dom, vlastitu sobu, obitelj", govorila je okrutna dadilja.

Kratkotrajna idila

Jedna od njenih sestara lažno je optužila njihova oca za seksualno zlostavljanje. Obitelj se raspala, on se povukao, a majka nije željela imati posla s njima. U to vrijeme imala je 14 godina i upisala poštansku školu. Zbog narušenih obiteljskih odnosa provodila je dane češće vani nego kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tata me jedne večeri dočekao na vratima držeći vrećicu s mojim stvarima i rekao mi da sad mogu otići susjedi jer me oni više ne žele pod svojim krovom", rekla je 20-godišnjakinja.

Nakon kratkog boravka u domu u Dugavama smjestili su je u još jednu udomiteljsku obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila i na psihijatriji

"Ona je imala uvid u moj cijeli spis te je znala stvari o meni i mojoj prošlosti koje čak ni ja nisam znala. Počela mi je govoriti da sam ja kriva za raspad moje obitelji, da su me roditelji ostavili da me se riješe. Govorila mi je da sam smeće", rekla je dadilja te otkrila kako je počela piti te je završila i na dječjoj psihijatriji u Kukuljevićevoj ulici u Zagrebu, odakle su je poslali u Pulu.

"Tamo uglavnom smještaju djecu koja su sudski slučajevi. Ondje su zbog tučnjava, razbojništva, narkomanije. Počela sam krasti po dućanima da se uklopim. Svaki nedozvoljeni izlazak tretirao se kao bijeg. U međuvremenu sam završila tečaj za pomoćnu kuharicu. Odgojitelji su bili apsolutno nepristupačni. Nitko od nas tamo nije za njih bio osoba s osjećajima. Nitko me nikad nije pitao zašto se zapravo ponašam tako kako sam se ponašala", rekla je djevojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do punoljetnosti je boravila u domu u Bedekovčini, a onda je upoznala svog dečka. Tvrdila je da je zadovoljna jer konačno živi svoj život onako kako želi...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo