Dačić: Teško ide sa Tačijem

Ipak, ima napretka

8.7.2013.
20:22
VOYO logo

Premijer Dačić je izjavio da su današnji razgovori s premijerom Hašimom Tačijem bili veoma teški, ali da je došlo do izvesnog napretka u čitavom niz pitanja.

Kako je ukazao, i pored napretka, ostao je niz nerešenih stavki vezanih za telekomunikacije, struju i zakon o amestiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovori o tim pitanjima će se nastaviti tokom predstojeće posete Ketrin Ešton Beogradu i Prištini sutra i prekosutra.

Dačić je najavio da će sledeća runda dijaloga održati 24. jula u Briselu, a da će u međuvremenu u Beograd doći komesar za proširenje Štefan File.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je završen nešto posle 19 sati, i novinarima se prvi obratio kosovski premijer Hašim Tači. On je izjavio da je postignut suštinski, ali ne kompletan napredak u telekomunikacijama i energetici, ali da postoje stvari koje moraju da se razjasne u razgovoru sa visokom predstavnicom Ketrin Ešton.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila je da su nacrti rešenja za pitanja telekomunikacija i energetike gotovo finalizirani, a da će razgovori o tome biti nastavljeni tokom njene predstojeće posete Beogradu i Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od suštinskog značaja je da se rad na primeni briselskog sporazuma nastavi u predstojećim nedeljama i mesecima, kako što je predviđeno Planom implementacije. Zadovoljna sam što su oba premijera potvrdila posvećenost tom cilju", navodi se u saopštenju Ešonove izdatom posle sastanka.

Eštonova je danas imala prvo bilateralne sastanke sa premijerima, a potom je održan trojni sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu 13. runde dijaloga bila su sva pitanja vezana za implementaciju briselskog sporazuma, uključujući struju, telekomunikacije i ostale stavke oko kojih na tehničkom nivou dosad nije postignut dogovor, ali i zakon o amnestiji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo