Dačić: „Pregovore nastavljamo i bez EU“

Dačić elegantno zaobišao datum o pregovorima o pridruživanju

13.4.2013.
10:13
VOYO logo

Premijer Ivica Dačić rekao je da će Beograd nastaviti pregovore s Pristinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rešenje kosovskog problema.

"Već sam napomenuo da je Srbija spremna, ako ne bude više bilo posrednika, da nastavi i direktne razgovore sa samom Prištinom, pre svega zato što je problem Kosova problem Beograda i problem Prištine, i mi moramo i da nađemo način da ga rešimo", rekao je Dačić za "Danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje da li je realno da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU u junu, Dačić je rekao da je najrealnije da prestane da se rešavanje najvećeg problema Srbije vezuje samo za približavanje EU.

"Mi Kosovo rešavamo da bismo mogli normalno da živimo, a ne da bismo dobili datum. Taj datum je, opet, svakako naš cilj, i to iz istog razloga - da bismo, konačno, živeli normalno. Ali, sve vreme, u celom tom procesu, mora da nas vodi svest da Kosovo rešavamo zbogKosova i Srbije, i da moramo da ga rešimo bez obzira na to kada ćemo, kog tačno dana, dobiti datum", rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojoj ovonedeljnoj poseti Moskvi, Dačić je rekao da Rusija snažno podržava politiku Vlade Srbije.

"Rusija jeste naš prijatelj, i to upravo onakav kakav nam je danas i potreban. Kada nešto odlučimo, Rusija će nas podržati, a mi nikada nećemo tražiti da Rusija nešto odluči umesto nas. Za razliku od ranijih perioda, mi danas ne doživljavamo Rusiju kao kartu na koju se igra kada sve ostale opcije propadnu, i ne vučemo je za rukav kada nešto sami - a da je o tome nismo ni obavestili - zabrljamo", rekao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike