Dačić: "Najvažnija mi je Vučićeva podrška"

Nikolić je optimista, Dačić nije

18.3.2013.
2:41
VOYO logo

Državni vrh je jedinstven u pogledu pregovora, kaže premijer Ivoca Dačić i ističe da mu je u ovom trenutku najvažnija podrška potpredsednika Aleksandra Vučića.

Na pitanje "Kurira" zašto sa predsednikom Tomislavom Nikolićem ima oprečne izjave o KiM, kaže: "Nemamo mi oprečne izjave, nego sam ja neposredno uključen u proces pregovora i samim tim nemam razloga za preveliki optimizam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić kaže da Nikolić polazi od toga da su razgovori uvek korektni. "Ima pristup da će najverovatnije morati da dođe do dogovora i da će druga strana morati da popusti... Malo je veći optimista od mene", ističe on.

Upitan da li je Nikolić nerealan, odgovorio je: "Neću da kažem da je nerealan, nego da je veći optimista nego što situacija, kakva jeste u pregovaračkom procesu, daje povoda za optimizam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je rekao da mu je sada najvažnija podrška Vučića, kao predsednika najveće stranke i njegovog zamenika u Vladi Srbije.

"Nije bilo nijednog detalja gde smo se razmimoilazili i mislim da je za nas to najvažnije, jer ja sigurno nikad neću doneti odluku za koju nisam siguran da će moji partneri prihvatiti", istakao je premijer i predsednik SPS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao i da od naredne, sedme runde dijaloga ne očekuje "ništa, jer ne zna šta će biti".

"Ovo su potpuno nestandardni razgovori i pregovori - ovde se ne razgovara o nekim papirima koji se unapred daju nego na mestu pokušavamo da dođemo do dogovora. To je način rada Ketrin Ešton. Ona ne želi da nameće stavove i zato nema nikakvog papira kojim bi rekli da je to njen stav. Pokušavamo da se dogovorimo, mislim da je to suštinsko pitanje - kako definisati čime se bavi zajednica srpskih opština, a da to bude prihvatljivo za obe strane", objasnio je Dačić, koji smatra da će u dijalogu morati da popusti Priština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo